Hororovou hrou roku se stal Resident Evil 4 Remake
Dead Space Remake Novinka Hororovou hrou roku se stal Resident Evil 4 Remake

Hororovou hrou roku se stal Resident Evil 4 Remake

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Capcom si zároveň odnesl nejvíce cen.

Reklama

Ve čtvrtek večer se konal první ročník Horror Game Awards, které pořádá společnost Feardemic, vydavatel spadající pod polské studio Bloober Team, ve spolupráci s magazínem IGN, jenž celou show vysílal. Ocenění se předávala za uběhlý rok, ale nikoli ten kalendářní, který ještě neskončil, takže se zde objevily i tituly z loňského roku. Kategorií bylo celkem 14, přičemž ve 13 z nich vybírala výherce veřejnost prostřednictvím hlasování z předvybraných nominací od poroty.

Hlavní kategorii v podobě hororové hry roku vyhrál Resident Evil 4 Remake. Capcom si celkově odnesl zdaleka nejvíce cen, předělávka čtvrtého dílu série Resident Evil vyhrála také kategorie nejlepší postava (Leon S. Kennedy), nejlepší game design, nejlepší soundtrack a nejlepší herecký výkon (Nick Apostolides jako Leon S. Kennedy). Resident Evil Village pak ještě získal cenu za nejlepší hororovou VR hru.

Ocenění za celoživotní přínos (jež jako jediné místo diváků vybírala porota) získal Mikael Hedberg, který napsal příběh pro hry Amnesia: The Dark Descent a Soma, podílel se také na Amnesia: Rebirth. Momentálně pracuje na příběhu pro reimaginaci Alone in the Dark.

Hned dva úspěchy zaznamenal indie titul Signalis, jenž získal cenu za nejlepší indie horor a nejlepší příběh. Po jednom ocenění si odnesly hry Dead Space Remake za nejlepší audio design, The Outlast Trials za nejlepší hororový multiplayer a Scorn za nejlepší výtvarnou režii. Cenu za nejlepší hororový trailer získal Bloober Team s remakem Silent Hillu 2 a nejlepší hororovou tvůrkyní obsahu se stala Suzi, známá jako The Sphere Hunter.

Výsledky včetně nominací si můžete prohlédnout na oficiálních stránkách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama