Hráči vytvořili 65 tisíc map a módů pro StarCraft 2
StarCraft Novinka Hráči vytvořili 65 tisíc map a módů pro StarCraft 2

Hráči vytvořili 65 tisíc map a módů pro StarCraft 2

Michal Burian

Michal Burian

7

Mike Morhaime, šéf Blizzardu, během včerejší finanční konference s investory prozradil velmi zajímavé číslo. Podle statistik vytvořili hráči do sci-fi real-time strategie již přes 65 tisíc map a nejrůznějších módů + detaily.

Reklama

Finanční mítink společnosti Activision Blizzard byl pro investory hodně zábavný. Firma je nejen v zisku, ale také má skvělou komunitu hráčů. Během prvního měsíce se na trh vyexpedovaly tři miliony kopií StarCraft II a hráči stihli na Battle.net nahrát přes 65 tisíc vlastních map a nejrůznějších módů.

Čísla jsou prozatím uváděna pouze z oblasti Severní Ameriky, je tedy dost možné, že vytvořených map je mnohem více, pokud tedy Evropané a další obyvatelé planety také vytvořili nějaké mapy a módy.

Všechny mapy a módy jsou dostupné ke stažení prostřednictvím služby Battle.net. Prozatím jsou zadarmo, očekává se ale, že Blizzard brzy spustí své vlastní virtuální tržiště, kde se budou jednotlivé mapy a módy prodávat.

Během několika měsíců by se StarCraft II měl opět o něco rozrůst, tvůrci totiž chystají vlastní balíčky map a módů, které ale budou pravděpodobně za nějaké ty dolary.

Více informací se o StarCraft 2: Wings of Liberty můžete dočíst v našem dřívějším zpravodajství a pokud jste náhodou minuli recenzi singleplayerové nebo multiplayerové části, tak neotálejte a čtěte.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama