Jak je to s akty a možnou češtinou pro Kingdom Come?
KC: Deliverance Novinka Jak je to s akty a možnou češtinou pro Kingdom Come?

Jak je to s akty a možnou češtinou pro Kingdom Come?

Michal Burian

Michal Burian

89

Něco málo o hardwarových nárocích nebo výběru platforem.

Reklama

Středověké RPG Kingdom Come: Deliverance budeme mít brzy splněný svůj cíl na Kickstarteru (v době psaní bylo vybráno 83 procent - přes 250 tisíc liber). Spousta hráčů ale neví, jak to bude s dalšími dvěma částmi hry, které mají vyjít vždy v rozmezí devíti měsíců, nebo s překladem do češtiny. Tohle a mnohem více objasnilo Warhorse Studios ve FAQ na Kickstarteru.

"První kapitola Kingdom Come: Deliverance je plánovaná jako samostatná, plnohodnotná hra s délkou 30+ hodin hraní. Nabídne kompletně otevřenou mapu (o rozloze 9 km2) se všemi questy a s uzavřením příběhové linie. Většina (ne-li všechny) herní mechanismy popsány na výše (na Kickstarteru) budou zahrnuty v prvním aktu. Jde o jízdu na koni, boje, obléhání hradů a alespoň jednu velkou bitvu."

Budoucí druhá a třetí kapitola rozšíří hru o nový příběh, přidá mapy zasazené do nového prostředí, další questy, věci a zbraně. Krom toho se objeví v první části také nové questy, některé budou vyžadovat cestování mezi mapami.

Druhá a třetí číst hry bude vydaná, jakmile to bude možné. Nicméně, v současné době se vývojáři zaměřují na dokončení prvního aktu. Až potom budou přemýšlet o možném pokračování. Kvůli tomu je kampaň na Kickstarteru věnovaná pouze první části. Z toho důvodu autoři druhou a třetí část ani nenabízejí - až na výjimky v dražších příspěvcích. To máte prý brát jen jako stoprocentní slevu, ne jistou věc.

Teď už k samotné lokalizaci. Hra je vytvářena v angličtině s anglickým dabingem. "Rádi bychom přidali francouzskou, italskou, německou a španělskou verzi. Z našich dosavadních zkušeností předpokládáme polskou, ruskou a českou verzi, nemusí nutně obsahovat dabing."

Co přesně to znamená, to zatím nevíme. Možná záleží na tom kolik Warhorse nakonec na Kickstarteru vyberou a jaký bude o titul zájem ze strany hráčů z České a Slovenské republiky. I když, Kickstarter má sloužit jen pro to, aby si ověřili, zda je o hru dostatečný zájem. V opačném případě by miliardář Zdeněk Bakala neinvestoval další miliony dolarů do vývoje. Pokud se ale vybere požadovaná částka (což už je téměř jistotou), tak zafinancuje zbytek vývoje – má se jednat o desítky milionů dolarů. Ve hře je také některá z vydavatelských společností, není pochyb o tom, že po úspěchu na KS bude o Kingdom Come ze strany vydavatelů zájem. Prý se jim dokonce už několik z nich ozvalo, a to je předtím odmítly s tím, že kvůli absenci draků a magie nebude o hru zájem.

Závěrem ještě informace o hardwarových nárocích. Podle Warhorse nebude problém Kingdom Come spustit na dobrém herním počítači, pokud má podobný hardware jako Xbox One nebo PS4, tak byste neměli mít žádné problémy.

Pokud přispějete více než 25 liber (30 euro – cca 825 Kč), tak si budete moci vybrat, zda chcete Kingdom Come: Deliverance ve verzi pro PC, Mac, Linux, PlayStation 4 nebo Xbox One. Kdyby nastala situace, že by titul nevyšel například na Xbox One, tak si budete moci zvolit jinou verzi nebo vám Warhorse vrátí peníze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama