Jednotlivé třídy postav v Grand Kingdom detailněji
Novinka Jednotlivé třídy postav v Grand Kingdom detailněji

Jednotlivé třídy postav v Grand Kingdom detailněji

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2

Bojujte na blízko, na dálku, magií nebo se specializujte ještě víc.

Reklama

NIS America u nás hodlá 17. června vydat pro PS4 a PS Vitu strategické RPG od Spike Chunsoftu, vyvíjené ve studiu MonoChro s názvem Grand Kingdom. Nyní vydavatelská společnost uveřejnila nové detaily a také screenshoty, díky kterým se můžete více seznámit s typy tříd postav, dělících se ještě na jednotlivá povolání.

Ve hře existují tři základní typy tříd, které ve své podstatě fungují na principu "kámen, nůžky, papír". Mezi ně patří jednotky Melee, Ranged a Magic. Najdete zde ale také specializované jednotky, Specialists, které v boji fungují trochu jinak.

Magie

Postavy používající magii mají střední rozsah útoku, ale využívají také útoky na dálku, které mohou zasáhnout více nepřátel najednou. Některé z jejich silnějších dovedností ale musí být předem "nabity", než je můžete použít. V tom případě jsou náchylnější k přerušení a to i nepřátelským útokem na dálku. Zde patří:

Witch - Postavy, které ovládají mocná kouzla, jež mohou ovlivnit širší oblast. Čarodějnice má na výběr velké množství dovedností, ale zároveň musí dávat pozor, aby nezasáhla také své spojence.

Shaman - Trochu kontroverzní postava, která čerpá kouzly svou vlastní životní sílu. Navíc může být potenciálně přínosem i pro nepřátele a zhoubou svých spojenců, protože škodlivé účinky jeho kleteb nerozlišují mezi přítelem nebo nepřítelem.

Arcanist – Postava, jejíž magie udeří na nepřátele s ohromující přesností. Arcanist může také vytvořit magické zóny, které mají vliv na celé bojiště. Dokáže podporovat, ale také ubližovat.

Boj na blízku

Melee jednotky se vyznačují vysokými útoky a obranou a specializují se na boj zblízka. Mají také schopnost bránit ostatní, kdy až do určitého bodu schytají veškeré poškození za ostatní. Tyto postavy ale mají velmi nízkou magickou obranu.

Fighter - Vyvážená postava, která je schopna bránit spojence a prosekat se až do středu formace nepřítele. Má různé dovednosti, které z něj dělají vítaný doplněk v každé bojové situaci.

Lancer - Postava, ovládající oštěp a dokáže využít jeho smrtící dosah a způsobit masivní poškození nepřátelům v zadních liniích. Používá ocelové brnění, má vysokou obranu, ale je velmi pomalá v pohybu.

Noble - Dá se charakterizovat vysokým útokem a nízkou obranou. Používá meč pro několik po sobě rychle jdoucích úderů. Díky dovednostem může zaútočit na celé skupiny nepřátel. Nicméně neumí využít štíty, výměnou za zvýšení bojového potenciálu.

Blacksmith - Tyto postavy ovládají obří kladivo. Účinné jsou hlavně proti formacím, ve kterých je hodně různých předmětů. Zde se projeví jeho skutečný potenciál, kdy svým kladivem dokáže zničit nepřátelské objekty a jejich zbraně.

Rogue - Postava, která je schopna se maskovat a infiltrovat do nepřátelské formace. Díky silným schopnostem a velké mobilitě, může zasáhnout jedním úderem hodně nepřátel ve svém dosahu. Nicméně vzhledem ke své nízké obraně, musí trpělivě čekat na vhodný okamžik k útoku.

Boj na dálku

Další třídy mohou útočit na bojišti prakticky kdekoliv. S jejich rozšířenou oblastí útoku, mohou napadnout i nepřátele v zadní části formace, kteří se zrovna chystají na provedení magického útoku. Nicméně mají tyto postavy nízkou obranu a proto je důležité, aby byly bráněny před kontaktním bojem.

Hunter - Sniper, který může zasáhnout i velmi vzdálené cíle s velkou přesností. Hunter má v rukávu velké množství triků, ať už jde o déšť šipek, nebo obranu před magií.

Gunner - Tato postava dokáže používat zbraň k útoku proti nepřátelům, postaveným v řadě. Navíc s různými náboji, může způsobit různé efekty. Ale nestandardní zbraně jsou vzácné a munice je ještě vzácnější a proto je důležité každý výstřel dobře využít.

Speciální jednotky

Postavy této třídy nezapadají ani do jedné z některých předchozích a mají v boji svou charakteristickou roli. Tyto jednotky mají individuální schopnosti, které mohou být v boji velkým přínosem, ale jejich specializace poskytuje malý prostor flexibilitě.

Medic - Jak jste již asi poznali, využívá Medic různé roztoky pro léčení zranění a negaci postihů. Umí ale i zraňovat, protože u něj najdete lahvičky naplněné kyselinou a jedem.

Challenger - Tato postava dokáže vrhnout na nepřátele výbušné sudy. Challenger je rytíř každým coulem a jde po nepřátelích s bezstarostnou nenuceností. Bohužel také často vyhodí do vzduchu sám sebe.

Dragon Mage - Univerzální postava, která může přepínat mezi útoky na dálku a hrůzostrašnými a devastujícími dračími útoky zblízka. Výměnou za obrovskou moc ale Dragon Mage zabírá ve formaci dvě místa, namísto jednoho.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama