Jízdní řád konferencí na E3 2018
Speciály Článek Jízdní řád konferencí na E3 2018

Jízdní řád konferencí na E3 2018

Michal Burian

Michal Burian

24
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Souboj platforem, Ubisoft, EA, Bethesda, Square Enix, Nintendo a mnoho dalšího nás za pár dnů čeká.

Reklama

Největší herní svátek na světě je za rohem. Do startu Electronic Entertainment Expo odpočítáváme už jen dny a tiskové konference velkých vydavatelských společností se blíží mílovými kroky. Za ty roky jsme si zvykli, že během E3 se dozvíme spoustu informací o již dříve oznámených hrách a do toho jsou představeny nové značky. Nejinak tomu bude i letos. Co a kdy máme očekávat?

Nejprve si odpovíme na otázku, co nás kdy čeká za konference, abyste hned věděli, kdy si přivstat a kdy naopak zůstat déle vzhůru. Poté se zaměříme na jednotlivé tiskovky velikánů trochu detailněji.

  • Electronic Arts - 9. června, 20:00
  • Microsoft/Xbox - 10. června, 22:00
  • Bethesda - 11. června, 03:30
  • Devolver Digital - 11. června, 05:00
  • Square Enix - 11. června, 19:00
  • Ubisoft - 11. června 22:00
  • PC Gaming Show - 11./12. června, 00:00
  • Sony/PlayStation - 12. června. 03:00
  • Nintendo - 12. června, 18:00
Všechny tiskové konference budete moci sledovat živě na Zing.cz.

Electronic Arts - 9. června, 20:00

Tiskové konference v rámci E3 už tradičně odstartuje společnost Electronic Arts se svou akcí EA Play, na kterou pozve i své fanoušky. Hlavní část prezentace se bude jistě soustředit na nedávno představený Battlefield V. Očekávejte nové, dlouhé gameplay záběry. Velkou pozornost si ale vyslouží i sledovaná nová značka BioWare se jménem Anthem, jež připomíná sci-fi epos Destiny od Bungie. Anthem má pokračovat s ukázkou z loňského roku, dozvíme se více o příběhu, postavách a monstrech. Zároveň bude detailněji prezentován boj a vidět máme dosud nejobávanějšího nepřátele. Díky němu se ke slovu v plné síle dostanou bojové obleky Javelin. A možná bude stanoveno přesné datum vydání, když se s titulem počítá na březen 2019. Samozřejmě nebudou chybět ani sportovní hry v podání FIFA 19, NHL 19, Madden 19 a NBA Live 19. Dojde i na novinky spojené se Star Wars: Battlefrontem 2.

U EA by mohlo dojít i k nečekaným odhalením. Víme, že studio Respawn připravuje third-person akci ze světa Star Wars, která dorazí na trh jako první. Já osobně bych si vsadil i na novinky o The Sims.

Microsoft/Xbox - 10. června, 22:00

Maraton nedělních, respektive pondělních tiskových konferencí zahájí Microsoft. U výrobce Xboxu máme spoustu otazníků. Představitelé společnosti se dušují, že půjde o dosud největší prezentaci v rámci této firmy na E3 a že budou Američané riskovat. Ono jim ani nic jiného nezbývá, sice mají na trhu nejvýkonnější konzoli, ale hry jaksi chybí, nebo nejsou tak zajímavé jako u konkurence.

Jistotou je Forza Horizon 4. Mluvit se bude i o open-world akci Crackdown 3 a oznámeny musí být nové tituly. Možná nějaké spin-offy značek Halo a Gears of War (doufejme, že ne ve stylu battle royale). Zároveň očekávejte hry od jiných vydavatelů, třeba Metro: Exodus, nový Splinter Cell (dost se o něm spekuluje) nebo Cyberpunk 2077. Víme, že Microsoft má s polským studiem CD Projekt RED velmi dobré vztahy, stejně tak s Ubisoftem.

Bethesda - 11. června, 03:30

Bethesda pořádně nedokáže udržet své tajemství pod pokličkou (stejně jako Ubisoft). Přesto by letos na E3 mohla překvapit a pro nás v nepřívětivý čas nás probudit oznámením střílečky DOOM 2, rozšířením pro Prey (cesta na Měsíc), bližším seznámením s tajemným Falloutem 76 a samozřejmě s post-apokalyptickou akcí RAGE 2, na níž dělají tvůrci Just Cause ve spolupráci s id Software. Špatný by nebyl ani Doom 2, kterého si přejí mnozí hráči, a možná si prostor na tiskovce najdou i mobilní hry a tituly pro Nintendo Switch.

Dle mého je škoda, že jsme o RAGE 2 a Falloutu 76 dozvěděli v předstihu. Kdyby obě novinky odkryla Bethesda až na tiskové konferenci, tak by to bylo velké překvapení. Minimálně u RAGE 2, u Falloutu 76 převládá spíše skepse z toho, že půjde podle domněnek o survival onlinovku.

Devolver Digital - 11. června, 05:00

Minulý rok to byla zajímavá jízda. Společnost Devolver Digital udělala tiskovou konferenci po svém a snažila se hlavně všechny pobavit. U některých hráčů se jí to povedlo, jiní nechápavě kroutili očima. Každopádně v Devolver Digital jsou zatím tajemní a jedinou potvrzenou hrou je Serious Sam 4: Planet Badass.

E3 2017 v podání Devolver Digital, nevšední zážitek
E3 2017 v podání Devolver Digital, nevšední zážitek

Square Enix - 11. června, 19:00

Po zaslouženém spánku se vrhneme na japonské Square Enix, jež pro nás bude zajímavé především z důvodu her Shadow of the Tomb Raider, Avengers projektem od původního týmu Lary Croft, novým DLC pro Final Fantasy XV, remaster Final Fantasy VII a samozřejmě i Kingdom Hearts 3. Spekuluje se i o Just Cause 4. Tím největším lákadlem je ale již zmíněný The Avengers Project od Crystal Dynamics, který má převyšovat v rozpočtu jakýkoliv jiný titul od Square Enix určený pro západ.

Ubisoft - 11. června, 22:00

U Francouzů je to jasné. Když nebudeme počítat nějaká překvapení, tak si píšeme Assassin's Creed: Odyssey zasazený do Řecka, pokračování taktické a týmové akce The Division, bližší informace o Beyond Good & Evil 2, nový obsah pro For Honor a Rainbow Six Siege, připomenutí vesmírné akce Starlink: Battle for Atlas a možná se objeví i nový Splinter Cell. O něm se dost spekuluje a spoustě hráčů by oznámení nového dobrodružství agenta Sama Fishera udělalo ohromnou radost, včetně nás v redakci Zingu. Já osobně očekávám i Watch Dogs 3, které bylo zatím zastíněno novým AC. Což mě překvapilo, letos jsem očekával, že pozornost strhne hackerská akce Watch Dogs 3, teď to ale vypadá spíše na Assassin's Creed, u něhož zní výlet do Řecka minimálně lákavě.

PC Gaming Show, 11./12. června, 00:00

Úderem půlnoci dojde na PC Gaming Show, kterou by měli sledovat všichni příznivci hraní na počítači. V minulém roce Microsoft na PC Gaming Show předvedl nové Age of Empires a letos by mohl konečně prezentovat samotné záběry z hraní. Jinak se dostaví společnosti jako je Acer, Improbable, Oculus Rift, Tripwire Interactive, Stardock Entertainment, Frontier Developments, Team17, Chance Agency nebo Coffee Stain Studios.

Sony - 12. června, 03:00

Sony sází své karty na čtveřici her v podobě Death Stranding od Hidea Kojimy, Spider-Mana od Insomniac Games, samurajské akce Ghost of Tsushima od tvůrců inFamous a očekávaného survivalu The Last of Us Part II od Naughty Dog. Pro PlayStation 4 toho ale vzniká mnohem víc, proto očekáváme, že se na tiskové konferenci ukáže i zombie akce Days Gone, zajímavé Dreams od autorů LittleBigPlanet, nějaké zbrusu nové hry (co dělají autoři Horizon: Zero Dawn?), novinky pro PlayStation VR a možná i dva projekty od Capcomu - Resident Evil 2 Remake a Devil May Cry 5. Zapomenout nemůžeme ani na FIFA 18, Call of Duty: Black Ops 4 a Red Dead Redemption 2. Tahle trojice bude mít exkluzivní (časový) obsah pro PS4.

Já osobně jsem zvědav, zda si nějaká exkluzivita najde na PS4 cestu během října až prosince letošního roku. Spider-Man byl již dříve přislíben na září. Překvapením by bylo The Last of Us Part II, které by mohlo vyjít během podzimu (spíše ne). Na post-apokalypsu by poté začátkem roku 2019 navázalo Days Gone s hordami nemrtvých a poté Death Stranding a Ghost of Tsushima.

Sony se navíc rozhodla dát některým hrám více prostoru a proto začne již od zítra postupně oznamovat novinky, od středy do neděle každý den jedna novinka, včetně úplně nové exkluzivity pro PS4, data vydání nějaké hry od studia Sony nebo novinky pro PS VR. Více jsme psali zde.

Nintendo - 12. června, 18:00

Tiskové konference na E3 završí Nintendo. Začátek roku 2018 byl pro fanoušky Switche a 3DS méně zajímavý, v pondělí večer se ale máme dozvědět spoustu novinek a podívat se detailněji na připravované hry. Všemu by měla vévodit bojovka Super Smash Bros. pro Switch (na E3 bude probíhat turnaj). Společně s ní počítáme s Pokémon Let 's Go Pikachu / Eevee, Monster Hunter Generace Ultimate, Bayonetta 3, Metroid Prime 4 a samozřejmě s nějakými dosud neoznámený tituly a zahanbit se nenechají ani jiní vývojáři a vydavatelé, kteří podporují Nintendo, respektive Switch.

Ti ostatní

Na E3 nebudou pouze výše zmíněné společnosti se svými tiskovými konferencemi. Během E3 se o pozornost přihlásí i další, ať už je to Activision Blizzard, Warner Bros, 4A Games, 2K Games s Take-Two, CD Projekt RED nebo Focus Home Interactive. Ještě vypíchnu Supermana od tvůrců Batmana a speciálně pro mne Farming Simulator 19 (poběží na novém enginu). Níže už jen takový menší, potvrzený seznam her, o nichž se bude na E3 jistě mluvit:

  • A Plague Tale: Innocence
  • Call of Cthulhu
  • Call of Duty: Black Ops 4
  • Code Vein
  • Cyberpunk 2077
  • Destiny 2 DLC
  • Farming Simulator 19
  • Fear the Wolves
  • GreedFall
  • Insurgency: Sandstorm
  • LEGO DC Super-Villains
  • Life is Strange 2
  • Mega Man 11
  • Metro Exodus
  • Necromunda: Underhive Wars
  • Red Dead Redemption 2
  • Shenmue 3
  • Space Hulk: Tactics
  • Spyro Reignited Trilogy
  • Strange Brigade
  • Superman od Rocksteady
  • Team Sonic Racing
  • The Surge 2
  • A mnoho dalších...
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama