Kompilace Zero Escape: The Nonary Games oznámena pro PS4, Vitu a PC
Novinka Kompilace Zero Escape: The Nonary Games oznámena pro PS4, Vitu a PC

Kompilace Zero Escape: The Nonary Games oznámena pro PS4, Vitu a PC

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Obsahovat bude také díly 999 a Virtue's Last Reward.

Reklama

Aksys Games a Spike Chunsoft oznámili vydání kompilace Zero Escape: The Nonary Games. Má jít o takzvaný double pack, obsahující hry Zero Escape: Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors (999) a Zero Escape: Virtue’s Last Reward.

Pro hráče je jistě potěšující, že bude k mání v krabičce i digitálně ve verzích pro PlayStation 4 a PS Vitu. Samostatně pak bude Spike Chunsoft vydávat prostřednictvím Steamu PC verzi Zero Escape: The Nonary Games. Dočkat bychom se nového vydání her měli někdy na jaře roku 2017.

Co je také jistě potěšující, 999 byl od základu přepracován a tak si jej zahrajeme ve vysokém rozlišení a kromě angličtiny nabídne také japonský dabing.

Pokud je vám série Zero Escape neznámá, tak v podstatě lze říct, že hra nabízí devět "hráčů" nebo účastníků "experimentu". Vy se vždy ocitnete v roli jednoho z nich a dalo by se říct, že soutěžíte mezi sebou, ale máte společný cíl. Na první pohled může jít o určitý druh přátelského soupeření!, ale pravidla každé hry se titul od titulu liší. Jen ten konečný cíl je vždy stejný: musíte bojovat a přežít. A dělat vše, co je ve vašich silách, abyste dokázali uniknout živí. Je ovšem taky pravda, že cenou za únik je smrt. A asi bychom měli zmínit, že do hry vždy vstupujete proti své vůli.

Hlavní protivník ve hrách je tajemný Zero. Kdo to je nebo co vlastně chce, nevíte, ani proč jste se na začátku hry ocitli v takové bezvýchodné situaci. Ale pokud opravdu nevíte, co je hra zač, bylo by hloupé dopředu něco prozrazovat. Připravili bychom vás o opravdu hodně a zkazili bychom vám zážitek.

Zvláštností každé Nonary hry je přístroj, podobný hodinkám, který má vždy každý z účastníků na zápěstí. Jsou v každé hře jedinečné a vždy mají několik velmi nepříjemných funkcí. Především jde velmi pravděpodobně o ukazatel vašeho zániku. Netřeba pak možná ani dodávat, že když své pátrání zaměříte na vyřešení záhady místa, ve kterém jste se ocitli a jste úspěšní, prodloužíte si trochu čas.

Série Zero Escape je známá hlavně díky strhujícímu vyprávění a komplexnímu příběhu. Tato nová kompilace Zero Escape: The Nonary Games je víceméně definitivní verzí prvních dvou her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama