Konzole si zaslouží nastavení grafiky jako na PC
Project CARS Novinka Konzole si zaslouží nastavení grafiky jako na PC

Konzole si zaslouží nastavení grafiky jako na PC

Michal Burian

Michal Burian

87

<strong>První takovou hrou bude Project Cars</strong>, kde si budete moci nastavit grafické efekty a další věci. <strong>Bude to mít vliv na plynulost hry?</strong>

Reklama

Autoři Project Cars z britského Slightly Mad Studios se rozhodli okořenit konzolové verze své závodní hry o dosud nevídané možnosti. V PlayStation 4 a Xbox One verzích si totiž hráči budou moci nastavit grafické efekty, což bylo doménou PC her. Tvůrčí celek těmito možnostmi vyslal do světa her zprávu, že i konzole si zaslouží nastavení grafiky jako na PC.

PS4 a Xbox One verze Project Cars obsahují v nastavení Visual FX, kde nalezete položky, které si můžete uzpůsobit pro své potřeby. Nechybí například odlesky, různé filtry nebo déšť. Zkrátka spousta věcí, které jdou nastavit většinou pouze na PC, na konzolích se musíte spokojit s tím, jak to nastaví sami vývojáři.

„Majitelé konzolí by měli mít možnost přizpůsobit si svou hru, stejně jako PC hráči. Ať už jde o autentičnost, vizuální možnosti a další věci," vysvětlil pro GameSpot kreativní ředitel Andy Tudor.

Zůstává otázkou, jaký vliv nastavení bude mít na samotný běh hry na konzoli. Je dost pravděpodobné, že se vypnutím některých efektů sníží zátěž hry na konzoli. To by znamenalo, že by hra na konzoli mohla fungovat lépe.

Aktualizace: Podařilo se nám zjistit, že možnosti vypnutí efektů jsou primárně kvůli tomu, že ne každý hráč má všechny efekty rád. Nicméně, je dost možné, že když pojedete na konzoli závod v noci za deště s plným počtem aut, tak vypnutí některých věcí může možná mít vliv na zlepšení frekvence snímků za sekundu.

Project Cars předobjednáte v našem obchodě GameExpres.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama