Kopie Super Mario Bros. prodána za rekordní částku
Novinka Kopie Super Mario Bros. prodána za rekordní částku

Kopie Super Mario Bros. prodána za rekordní částku

Ondřej Partl

Ondřej Partl

1
Platformy Nintendo Switch Switch Nintendo 3DS 3DS

Tato částka naprosto rozdrtila předchozí rekord.

Reklama

Pamatujete si ještě na to, kdy v srpnu minulého roku byla zapečetěná verze hry Super Mario Bros. prodána na akci Heritage Auctions za rekordních 114 000 amerických dolarů (2,532 miliónů Kč)?

Tak na tento dosavadní rekord můžete kompletně zapomenout, jelikož nedávno se další podobná kopie prodala za neskutečných 660 000 USD (14,655 miliónů Kč).

Tato kopie byla ceniteli ohodnocena 9,6 body z 10, což znamená, že se má pravděpodobně jednat o nejlépe dochovanou kopii této hry z dané výrobní série.

Kopie Super Mario Bros. prodána za rekordní částku

"Tato konkrétní kopie byla vyrobena koncem roku 1986 a byla to jedna z prvních vyrobených kopií, která měla smršťovací fólii místo samolepky.

Na začátku roku 1987 Nintendo vyrábělo novou variantu obalu. Vzhledem k tomu, že produkční okno pro tuto kopii a další podobné kusy bylo tak krátké, tak najít další kopii ze stejné výrobní série v podobném stavu by bylo podobné jako hledat jedinou kapku vody v oceánu. Nikdy neříkej nikdy, ale je velká šance, že se tomu nikdy nestane." - okomentovalo kus Heritage Auctions.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama