Laidlaw odpovídá na dotazy českých fanoušků
Dragon Age 2 Novinka Laidlaw odpovídá na dotazy českých fanoušků

Laidlaw odpovídá na dotazy českých fanoušků

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

3

Mike Laidlaw, designer druhého Dragon Age, si udělal čas a odpověděl fanouškům Dragon Age 2 z portálu bio-world.cz na několik otázek.

Reklama

Otázka: Potkáme v Dragon Age II některé známé z Pramenů? Samozřejmě kromě Flemeth, o níž už víme.

Odpověď: Ano. Kromě zmíněné Flemeth bude ve hře například Isabelle, kterou si určitě pamatujete jako dualistku, s níž jste se mohli potkat v denerimském nevěstinci. Tentokrát už ale bude přímo členkou vaší party. Bývalou pirátkou samozřejmě výčet nekončí, bohužel ale nechci spoilerovat.

Otázka: Jsou zde nějaké rozdíly mezi PC a konzolovou verzí?

Odpověď: Samozřejmě. Především v interface, který jsme na Xbox 360 a PlayStation 3 přizpůsobili tomu, že hráč nemůže využívat myši ani klávesnice. GUI je nyní tedy tak, aby se všem konzolařům hrálo i s touto absencí mnohem příjemněji a plynuleji.

Ozázka: Co by se člověk měl naučit a jaké zkušenosti by měl mít, aby se stal herním návrhářem a když bude mít navrch štěstí, tak přímo v BioWare?

Odpověď: Pro mě osobně je nejdůležitějším, a to také všem navrhuji, pomaturitní vzdělání. Nějaký titul, upřímně řečeno je „téměř“ jedno, jaký to bude. Samozřejmě pokud by si chtěl být programátorem, zde je nutné mít příslušný titul, ale jako návrhář můžeš mít třeba vystudovanou angličtinu na takové úrovni, aby si v práci mohl plynule mluvit o mytologii apod. A pak samozřejmě zkušenosti a správný pohled na herní průmysl, jako je vědět, co dělá dobrou hru dobrou, špatnou hru špatnou a naopak také dobrou hru špatnou. Například pokud by si přišel za mnou a během rozhovoru mi kvalitně vysvětlil, co jsme udělali špatně na Dragon Age II a jak by si ho sám vylepšil, zřejmě bych tě najal, protože bych věděl, že i díky tobě bude moje či jméno BioWare vypadat lépe.

Další otázky a odpovědi naleznete přímo na zmíněných webovkách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama