Libyjský konflikt se dočká herní adaptace
Global Ops: Commando Libya Novinka Libyjský konflikt se dočká herní adaptace

Libyjský konflikt se dočká herní adaptace

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

8

Zatímco interaktivní verze bitvy o Fallujah rozpoutala zuřivé diskuse a v současné době stále není jisté, zda-li se jí dočkáme či nikoliv, s Libyí by to mělo být podstatně jednodušší.

Reklama

Vydavatelská společnost bitComposer se sice pustila na tenký led, když začala předělávat do světa jedniček a nul vojenský konflikt, který stále probíhá, jenže ten zdaleka nevzbuzuje tolik emocí.

Již brzy (třetí čtvrtletí tohoto roku) bychom se tak měli dočkat third-person akce Global Ops: Commando Libya, vyvíjené polskými Spectral Games, jež vás v roli velitele speciální jednotky vrhne přímo mezi zuřící povstalce a Kaddáfího řezníky.

Vaším cílem přitom nebude nic menšího, než zachránit svět před nukleární katastrofou, jejímž rozpoutáním vyhrožují arabští teroristé. Vývojáři se přitom dušují, že se dějová linka opírá o reálné základy, čerpající z 43 let staré historie.

Roku 1968 prý někde nad Severním mořem ztroskotal bombardér B-52G, který převážel čtyři nukleární hlavice. Tři se našly, avšak po čtvrté nebylo ani stopy. Ta se objevila až nyní, kdy se ji na černém trhu pokusil prodat ruský mafiánský boss, Yebievdenko.

CIA zjistila, že má v plánu prodat ji libyjskému vůdci, jenž ji obratem využije v boji proti Američanům. A zde proto nastupujete na řadu vy. Celým příběhem (pouze devět misí, které vystačí na cca 8 hodin) vás bude provádět údajně dech beroucí grafika - Unreal 3 Engine – a výborná hratelnost.

Samozřejmostí je pak i multiplayer pro až deset hráčů, kteří budou moci změřit své síly a schopnosti na šesti rozličných mapách. Nezbývá, než doufat, že je hra v dobrých rukách. Dělají na ní prý lidé, kteří se podíleli i na Medal of Honor.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama