Novinka Marvel Midnight Suns je nová hra od autorů XCOMu

Marvel Midnight Suns je nová hra od autorů XCOMu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Jde o taktické RPG s upravitelnými hrdiny.

Reklama

Už před několika měsíci se objevila zpráva, že Firaxis Games, autoři série XCOM nebo Civilization, pracují na zcela nové hře ze světa Marvelu. Později informaci potvrdil známý novinář Jason Schreier a před pár týdny i Jeff Grubb, který přidal několik podrobností. A informace se potvrdily, na dnešní Opening Night Live byla představena hra Marvel Midnight Suns.

Jde o taktické RPG, které je zasazeno do temnější strany světa Marvelu. A ano, nejde jen o tahovou strategii, žánr RPG neuvádí vývojáři náhodou. Důležitou roli totiž budou hrát také vztahy s různými postavami.

Ve hře se objeví hned několik známých hrdinů a budeme si je moct upravit k obrazu svému. Zatím ale nepadla zmínka o tom, jestli si budeme moct vytvořit i svého vlastního, o čemž Jeff Grubb mluvil.

Tým, který na hře pracuje, vede Jake Solomon, což je creative director XCOM: Enemy Unknown a XCOM 2. Pro fanoušky této série to může být smutná zpráva, neboť to možná znamená, že na plnohodnotný XCOM 3 si ještě nějakou dobu počkáme.

Marvel Midnight Suns vyjde v březnu roku 2022 na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series i Nintendo Switch. První gameplay záběry uvidíme už 1. září ve 20:30 našeho času.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama