Medieval Engineers vyjde v Early Access už 19. února
Medieval Engineers Novinka Medieval Engineers vyjde v Early Access už 19. února

Medieval Engineers vyjde v Early Access už 19. února

Martin Cvrček

Martin Cvrček

9

Early Access verze nového počinu od autorů Space Engineers zahrne kreativní mód, podporu moddingu nebo realistickou fyziku. Známe také HW nároky. <strong>Cenu se však v dohledné době nedozvíme.</strong>

Reklama

Update: Marek Rosa nám prozradil, že cena bude oznámena buď při vydání Early Access verze, nebo pár dní předem. V dohledné době o ní tedy nic neuslyšíme.

Původní zpráva: Pokud se už nemůžete dočkat a chcete co nejdříve stavět velkolepé hrady v novém počinu od českého studia Keen Software House, máme pro vás dobrou zprávu. Vaše čekání skončí už 19. února. Právě ten den se Medieval Engineers objeví v rámci programu Early Access na Steamu.

Už v první verzi toho hra nabídne docela dost. Samozřejmostí je kreativní mód, v němž můžete stavět bez jakéhokoliv omezení. Alternativou je survival mód, který má být přidán později a který zahrnuje možnost úmrtí, pomalejší stavbu a navíc zde chybí možnost levitace po vzoru Space Engineers (samozřejmě bez jetpacku). V kreativním módu vám samozřejmě něco takového dost pomůže.

Oba módy budete moci zatím hrát jen v singleplayeru a samozřejmě dostanete možnost přepínat mezi pohledem z první a třetí osoby.

Těšit se můžete také na možnost úpravy terénu (zatím jen v kreativním módu) a na různé typy stavebních bloků, které jsou rozdělené na malé, velké a na statické a dynamické. Chybět nebude ani realistická fyzika, která mě osobně velmi zaujala už při mé nedávné návštěvě vývojářů.

Aby toho nebylo málo, první verze Medieval Engineers zahrne i podporu Steam Workshopu a moddingu. Budete se moci vrtat v 3D modelech, texturách, shaderech a dovolené bude i psaní skriptů v jazyce C#. Zatím to tedy vypadá na stejné možnosti moddingu jako v případě Space Engineers.

Tvůrci nezapomněli ani na podporu 32-bitu a 64-bitu, přičemž 64-bitová verze hry umožní větší množství objektů a bloků na scéně (prý téměr neomezené) a také větší terén.

V budoucích aktualizacích se pak můžeme těšit na multiplayer nebo na již zmíněný survival mód a jeho rozšíření, které zahrnuje použití nástrojů nebo management zdrojů.

Cena zatím stanovena nebyla, v průběhu vývoje se však má postupně zvyšovat, a to v závislosti na důležitých milnících. Už nyní ale známe minimální i doporučené HW nároky.

Minimální požadavky

OS: Windows Vista SP2 32-Bit (se systémovým updatem KB971512)Procesor: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.4 GHz, AMD Athlon II X4 620 @ 2.6 GHz nebo lepšíGrafická karta: AMD Radeon HD 5830 / NVIDIA GeForce GTS 450 s alespoň 1024 MB VRAM nebo lepšíPaměť: 3 GB RAMDirectX: Verze 11HDD: 5 GB volného místa

Dodatečné poznámky: Pro hraní hry není vyžadováno připojení k internetu

Doporučené požadavky

OS: Windows 7 SP1 64-BitProcesor: Core i5-680 @ 3.6GHz, Phenom II X4 810 nebo lepšíGrafická karta: AMD Radeon HD 7870 / NVIDIA Geforce GTX 660 s 3 GB VRAM nebo lepšíPaměť: 8 GB RAMDirectX: Verze 11HDD: 5 GB volného místa

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama