Microsoft chce zavést službu Xbox Live také na Nintendo Switch, Android a iOS
Novinka Microsoft chce zavést službu Xbox Live také na Nintendo Switch, Android a iOS

Microsoft chce zavést službu Xbox Live také na Nintendo Switch, Android a iOS

Marek Vejborný

Marek Vejborný

1
Platformy Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

A rozvíjet tak cross-platform hraní.

Reklama

Microsoft bude v březnu na Game Developers Conference 2019 pořádat zasedání pro vývojáře, kde dojde k odhalení služby Xbox Live SDK. Společnost tvrdí, že chce, aby služby Xbox Live byly na Androidu, iOS a Nintendu Switch.

Služba SDK by měla umět připojit hráče těchto platforem ke hráčům na Xboxu a PC (týká se her na Microsoft Store). To by umožnilo počítačovým, konzolovým a mobilním hráčům nejen společné hraní, ale také sdílet služby pro multiplayer, tedy sociální služby, jako jsou hlasové přenosy, chat a seznam přátel. V neposlední služba SDK umožní i sdílené achievementů.

Xbox Live tak expanduje ze 400 miliónů herních zařízení (68 milionů aktivních hráčů) na více než 2 miliardy zařízení. Více informací hodlá Microsoft uvést na letošním GDC.

Něco podobného je zavedeno již u hry Minecraft, kde Microsoft vyžaduje přihlášení k účtu Xbox Live na všech platformách, zajisté krom PlayStationu. Hráči používající nejaktuálnější PC verzi Minecraftu se tak mohou připojit ke hře, kterou hostuje hráč z jiné platformy. Dále lze veškeré nákupy převádět na jakoukoliv podporovanou verzi, podobně, jako tomu je u hry Fortnite.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama