Služba Xbox Live je přetížena
Novinka Služba Xbox Live je přetížena

Služba Xbox Live je přetížena

Martin Pritula

Martin Pritula

4
Platformy Xbox Xbox One

S problémy se potýkalo i Nintendo.

Reklama

Situace kolem koronaviru se každým dnem zhoršuje a to vede ke stále se zvyšujícímu počtu uživatelů internetových služeb - o tom jsme vás již dnes jednou informovali: link . Všechny hry tak v poslední době zažívají dramatický nárůst uživatelů a služba Xbox Live se nestala výjimkou.

Uživatelé služby Xbox Live si v pondělí začali hromadně stěžovat na to, že služba není dostupná. Prudký nárůst uživatelů ale nezpůsobil jen pád služby Xbox Live, ale kvůli nárůstu stížností byla po nějakou dobu nedostupná i podpora Xboxu. Problém byl vyřešen až po několika hodinách.

Nárůst ve využívání internetových služeb je skutečně obrovský - například největší poskytovatel internetu v Británii zaznamenal rekordní spotřebu 17.5 TB dat za vteřinu. Standartní datový odběr přitom činí pouhých 5TB za vteřinu.

 

K celé situaci se na Twitteru vyjádřil i výkonný ředitel Xboxu - Phil Spencer. Zde je jeho vyjádření:

Ano, nárůst uživatelů stoupá takřka na všem. Velké díky patří všem IT týmům v těchto společnostech, kteří tvrdě pracují, aby vše udrželi v chodu navzdory všemu, co se kolem nich děje.

Problémy zaznamenalo i Nintendo a všechny online služby byly od včerejšího poledne do devíti hodin večer dočasně nedostupné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama