MMO Firefall dnes zavírá své brány
Novinka MMO Firefall dnes zavírá své brány

MMO Firefall dnes zavírá své brány

Martin Cvrček

Martin Cvrček

4

Hra se odporoučela do věčných lovišť po třech letech existence. Tvůrci však chystají přechod na mobilní verzi.

Reklama

Dnes jste se na Zinu mohli dočíst, že v listopadu dojde na vypnutí serverů free-to-play hry Tomorrow Children pro PS4, a to po pouhém roce existence. Nejde však o jedinou umírající hru. Počínaje dneškem se do říše mrtvých projektů se odporoučela i ambiciózní MMO střílečka Firefall od studia Red 5, v němž pracují i lidé, kteří se podíleli na vývoji World of Warcraft.

Firefall je ve verzi pro PC na světě tři roky. Provázel ho ale komplikovaný vývoj, který zahrnoval přechod na free-to-play model a který se dotýkal nejen hry, ale i samotného studia a jeho zaměstnanců. I přijetí hry bylo poměrně rozporuplné.

Dnes, 7. července, jí zazvonil definitivní umíráček, a to po podrobné analýze a zhodnocení aktuální situace, jak se dočteme na webu Red 5 Studios. Jak se zdá, provoz Firefall se vývojářům jednoduše nevyplácel, bohužel konkrétní informace o důvodu zastavení vývoje nejsou k dispozici.

Firefall však bude v jisté formě pokračovat. Red 5 totiž připravuje mobilní verzi, přičemž slibuje, že hráči, kteří se věnovali PC hráči, budou při přechodu na mobilní verzi bohatě odměněni. Více se snad dozvíme brzy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama