MMORPG
Blogy čtenářů Článek MMORPG

MMORPG

MMORPG jsou dnes jeden z nejhranějších žánrů herního průmyslu. Některé společnosti dokonce na nich zakládají své marketingové plány díky obrovským…

Reklama

MMORPG jsou dnes jeden z nejhranějších žánrů herního průmyslu. Některé společnosti dokonce na nich zakládají své marketingové plány díky obrovským masám hráčů . Velké množství těchto her vstoupilo do povědomí hráčské komunity. Z těch nejznámějších uvedu například World of Warcaft, Lord of the Rings, Warhammer, Age of Connan nebo nový RIFT.

Tajemství úspěchu

Velká část MMO je založena na světech úspěšných offline titulů různých žánrů ( Warcraft, Lord of the Rings, Warhammer). Buď použijí již vytvořený svět, jenž mírně upraví aby lépe odpovídal MMO standartům, nebo mohou pouze využít potenciál titulu a vytvořit komplexní svět s rozšířenou historii a rozsáhlými lokacemi. To dává možnost fanouškům původního titulu prozkoumat podrobněji celý svět a stát se i jeho součástí.Všechny MMO však nemohou být založeny na nějaké sérii ( úspěšné či neůspěšné) a proto autoři vytvoří zcela nový svět ( Fallen Earth, Anarchy). Dle mého názoru je to úctyhodnější výkon.

MMO jsou také velice "volná". Dají vám velkou svobodu nad tím jak budete při hraní postupovat. Zpravidla si vyberete jedno z povolání a to pak rozvíjíte. Buď podle tzv. talentů ( World of Warcraft ) , skillpointů jako u klasických rpg ( Anarchy ) a nebo class questu, které změní vaši specializaci ( Lineage ).

Nesporná výhoda je neustálý kontakt s ostatnímy hráči a nekonečná herní doba.

Vyhody MMO oproti offline

Pokud jste poctivý hráč, který si hry kupuje, bude pro vás především velká výhoda cena. Průměrná cena MMO se pohybuje okolo 600 Kč v krabicové verzi. Ta většinou zahrnuje i 30dní hraní. Dále však musíte platit i poplatky. Ty jsou však oproti ceně nových her směšně nízke. Většinou se pohybují okolo 12€, což je zhruba 300 Kč. To není příliš za 30dní zábavy. Stále více her však nabízí tzv. FTP model ( Free to Play ) spolěčně s možností VIP a mikroplatbami. Je výhodný jak pro hráče tak pro společnost.Další již řečené výhody jsou: Nekonečná herní doba, velká volnost a kontakt s ostatními lidmi, což umožňuje navázání kontaktů, ale i vztahů.

Stinná stránka

Samozřejmě MMO nemají pouze klady. Hlavní nevýhodou je potřeba neustálého připojení k internetu. Ne každý si může dovolit MMO hrát ( studenti, mládež bez příjmů ). V MMO platí pravidlo "No skill, no kill" a všeobecně dlouho trvá něčeho dosáhnout. Mohou se také rychle stát stereotypní.

Závěr

I když mají své mouchy, jako každý žánr, jsou MMO skvělou investicí. Nabízí zábavu, určité prvky neaplikovatelné pro offline hraní a dá se u nich vydržet opravdu dlouho. Existuje obrovské množství žánrů MMO, takže si skoro každý příjde na své. Konečný verdikt však nechám na vás. Proto pařbě zdar a třeba se potkáme v nějakém MMO.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama