Mobilní The Elder Scrolls: Blades si půjčují řadu prvků ze Skyrimu
Novinka Mobilní The Elder Scrolls: Blades si půjčují řadu prvků ze Skyrimu

Mobilní The Elder Scrolls: Blades si půjčují řadu prvků ze Skyrimu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

6
Platformy Apple iOS Android Android

Ano, v chystaném mobilním RPG nechybí ani draci.

Reklama

Na včerejší tiskové konferenci Applu, kde byla představena nová řada iPhonů, vystoupil mimo jiné Todd Howard ze studia Bethesda Game Studios, aby přiblížil mobilní projekt The Elder Scrolls: Blades, původně odhalený na letošní E3. Howard přirozeně potvrdil, že Blades řádně využijí možnosti nových iPhonů, ať už jde o OLED displej, zvukový systém nebo výpočetní kapacitu. Výsledkem má být mobilní RPG hrané z pohledu první osoby a vybavené dostatečně pokročilou grafikou, kterou demonstruje čerstvá ukázka.

V nových záběrech lze spatřit třeba jeskyni bohatou na zářící krystaly nebo vlhkou zem s řádnou odrazivostí. Jeskyni záhy vystřídá prosluněný a detailní les, hlavní je ale samozřejmě to, co Blades nabízí po herní stránce. V tomto směru se můžeme podívat na další ukázku jednoduchého soubojového systému. Ten zahrnuje útoky, třeba švihání mečem, obranu, na níž se přirozeně hodí štít, nebo magii pro případ, že byste chtěli protivníka usmažit bleskem.

Celkově je zjevné, že si Blades půjčují řadu prvků ze Skyrimu. Jistou podobnost s pátým dílem The Elder Scrolls z roku 2011 lze spatřit třeba v rámci uživatelského rozhraní, a hlavně v oblasti nepřátel. Obří pavouk je jako vystřižený ze Skyrimu a při hraní se setkáme i s draky. Všimnout si lze také různých efektů typu hloubky ostrosti, jimiž se chlubil dva roky starý remaster s podtitulem Special Edition.

The Elder Scrolls: Blades míří nejen na iOS, ale i na Android. Přesné datum vydání zatím neznáme, ale platí, že se do role příslušníka imperiální frakce Čepelí budeme moci vžít někdy během podzimu letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama