Nejsledovanější konferenci na E3 měl Xbox
Novinka Nejsledovanější konferenci na E3 měl Xbox

Nejsledovanější konferenci na E3 měl Xbox

Michal Burian

Michal Burian

30
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

PlayStation kupodivu až třetí. Všechny společnosti až na EA zaznamenaly nárůst diváků. ANKETA.

Reklama

Microsoft měl podle mnohých nejlepší tiskovou konferenci za poslední roky, což je dle mého tak trochu pravda, ale já osobně postrádal důraz na exkluzivní hry. Místo nich jsem se dočkal akorát nabušené Forzy Horizon 4 se střídáním ročních období (vypadá opravdu hodně lákavě) a her, které si zahraji nejdříve v příštím roce. Jinak byla konference hlavně o titulech třetích stran, které budou dostupné nejen na Xboxu One, ale také na konkurenční PlayStation 4. Naštěstí se blýská na lepší časy: Microsoft investoval značné prostředky do svých studií a zároveň koupil hned čtyři týmy (Playground Games, Ninja Theory, Undead Labs a Compulsion Games) a založil zbrusu nové studio pojmenované The Initiative, které vede bývalý šéf série Tomb Raider, Darrell Gallagher, a najdeme ho v luxusní oblasti v Santa Monice.

Tisková konference Microsoftu, prostřednictvím níž nám byla servírovaná jedna hra za druhou, mj. očekávaný Cyberpunk 2077 od autorů Zaklínače, nové Halo, několik Gears of War her, Metro Exodus, Dying Light 2 nebo nový projekt od FromSoftware, přilákala nejvíce diváků. Stream sledovalo 1,7 milionu diváků (v roce 2017 to bylo 1,1 milionu). Na druhém místě překvapivě neskončila Sony, ale Ubisoft. Na prezentaci Assassin’s Creed: Odyssey, The Division 2, Skull and Bones nebo Beyond Good and Evil 2 se dívalo 1,6 milionu (před rokem 986 tisíc). Třetí Sony se pochlubila 1,5 miliony diváků (před rokem 926 tisíc). I přesto jde o velmi slušné číslo, když si vezmeme, že začátek tiskovky byl ve tři hodiny ráno, ještě k tomu v pracovní den. Většina se tak podívala ze záznamu na první gameplay záběry z The Last of Us Parth II, další záběry z podivného Death Stranding od Kojimy nebo Ghost of Tsushima z feudálního Japonska.

E3 2018: Oznámení, trailery, obrázky. Vše na jednom místě

To samé platí o Bethesdě. Ta začínala o půl čtvrté ráno. Přesto se dostala na 964 tisíc (o rok dříve 233 tisíc). Jak vidno, výrobce a vydavatel titulů jako Fallout, RAGE, DOOM, Wolfenstein a Elder Scrolls začíná lákat čím dál víc. Následuje PC Gaming Show s 893 tisíci diváky (552 tisíc v roce 2017), Nintendo s 679 tisíci (předtím 292 tisíc) a poslední je EA Play od Electronic Arts. Hry FIFA, Battlefield a Star Wars sice patří mezi nejpopulárnější, ale EA byla jedinou firmou, která má horší výsledky než loni. Zatímco v roce 2017 sledovalo konferenci 676 tisíc lidí, předminulou sobotu to bylo jen 528 tisíc.

ANKETA: Jakou konferenci na E3 považujete za tu nejlepší?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama