Nejvýnosnější hry na digitálním trhu za srpen
Fall Guys: Ultimate Knockout Novinka Nejvýnosnější hry na digitálním trhu za srpen

Nejvýnosnější hry na digitálním trhu za srpen

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Fazolky vládnou všem.

Reklama

Uběhl další měsíc, pročež nám analytická společnost SuperData přináší svůj sestavený celosvětový žebříček nejvýdělečnějších titulů za měsíc srpen na digitálním trhu.

Na PC scéně prvenství uzmul roztomilý fenomén Fall Guys: Ultimate Knockout od studia Mediatonic. Umístění v žebříčku vzal vyloženě s grácií, jelikož se stal nejvýdělečnějším PC startem od dob Overwatche. Počet prodaných kusů na této platformě se dokonce dostal na 8,2 miliónů, takže si autoři společně s vydavatelstvím Devolver mohou gratulovat k obrovskému úspěchu.

Nejvýnosnější hry na digitálním trhu za srpen

Zbytek žebříčku posléze okupují již stálice v podobě League of Legends, Fantasy Westward Journey Online, Crossfire či Fortnite.

Hráčům na osobních počítačích se ovšem zalíbil i Horizon: Zero Dawn, který ve svém startovním měsíci prodal 716 tisíc kopií, což je natolik silný launch, že překonal vydání Assassin's Creed Odyssey a téměř se dostal na úroveň třetího Zaklínače. Prodeje taktéž předběhly i Death Stranding, jenž na počítačích prodalo 477 tisíc ve svém launch měsíci. Těmito čísly má Sony potvrzeno, že se PC porty exkluzivit pro PS4 vyplatí.

Konzolisté stále nejvíce holdují Call of Duty: Modern Warfare a digitálním sportům. Těm se ostatně velice dařilo, jelikož sportovní hry za srpen získaly 321 miliónů dolarů, kdy například Madden NFL 21 prodal 570 tisíc jednotek, PGA Tour 2K21 580 tisíc kusů a NBA 2K20 bylo ve výdělkách oproti minulému srpnu silnější o 165 % (za což může zřejmě i enormní sleva před vydáním NBA 2K21 v září).

V žebříčku povyskočil i Fortnite, který díky nové sezóně s Marvel postavičkami na PC a konzolích narostl o 76 %. Na mobilech ovšem padl o 62 %, za což může hlavně odebrání Fortnite z Apple Store a Google Play.

Na mobilech proto mohlo opět zazářit Pokémon GO, jenž zlomilo svůj dosavadní rekord, kdy lidé utráceli o 25 % více, než v doposud nejvýdělečnějším měsíci v srpnu roku 2016.

PUBG Mobile se dostalo na osmé místo žebříčku, ale v září mu rozhodně uškodí zákaz v Indii, která se začala zaměřovat na čínské aplikace (PUBG Mobile bylo v režii Tencentu). Nicméně čísla hráčů zůstala víceméně stejná, což znamená, že zákaz Fortnite v obchodech neměl za důsledek odliv hráčů ke "konkurenci".

Všeobecně se tedy digitálnímu trhu v srpnu opět dařilo, přičemž jeho příjmy se zastavily na 10,8 miliardách amerických dolarů, což je oproti minulému roku 16% nárůst. Samotné konzole vykázaly navýšení dokonce o 88 %.

Za prvních osm měsíců tohoto roku bylo utrženo 82,8 miliard USD s nárůstem 13 % oproti roku 2019.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama