Nepodílím se na novém Diablu, zklamal fanoušky David Brevik
Diablo Novinka Nepodílím se na novém Diablu, zklamal fanoušky David Brevik

Nepodílím se na novém Diablu, zklamal fanoušky David Brevik

Michal Burian

Michal Burian

9

Spoluzakladatel studia Blizzard North a autor prvního i druhého Diabla nedělá pro Blizzard.

Reklama

S blížícím se BlizzConem (4. až 5. listopadu v Anaheimu) se stále častěji mluví o odhalení nového Diabla. Olej do ohně přilil YouTuber Rhykker, který si všiml několik zajímavostí a informovat o nich veřejnost (podívejte se).

V souvislosti s tím došlo ještě ke spekulacím ohledně zapojení Davida Brevika do vývoje. Fanoušci jistě vědí, že jde o člověka, který pomáhal založit Blizzard North a byl autorem prvního i druhého Diabla. V červnu roku 2003 ale Blizzard opustil.

On sám se na fámách podílel. Před třemi dny na Twitter napsal, že je poradcem hry, která tlačí žánr her jako Diablo do nových výšin. Poté vše upřesnil a zklamal fanoušky: „V současné době ani v blízké budoucnosti nebudu pracovat na sérii Diablo.“

Připomeňme, že Brevik po opuštění Blizzardu zamířil do Flagship Studios, kde po boku Billa Ropera a Maxe Schaefera (oba také dělali v Blizzardu) vytvořil Hellgate: London. Ovšemhra se moc dobře neprodávala a firma byla zrušena. Brevik se přesunul do Turbine, kde zastával roli kreativního ředitel. Netrvalo dlouho a usadil se v Gazillion Entertainment , kde stvořil Marvel Heroes. Další titul ve stylu Diabla, stejně jako Hellgate: London. Ani zde neuspěl, letos v lednu oznámil založení malého nezávislého týmu Graybeard Games v San Franciscu. Právě v něm nejspíš střádá plány na konkurenci pro Diablo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama