Netflix připravuje televizní seriál Zaklínače
Zaklínač Novinka Netflix připravuje televizní seriál Zaklínače

Netflix připravuje televizní seriál Zaklínače

Martin Cvrček

Martin Cvrček

39

Na seriálu, který vzniká v americko-polské koprodukci, se překvapivě podílí i autor knižní předlohy Andrzej Sapkowski.

Reklama

Už mnohokrát se hovořilo o vidině na pořádný televizní seriál Zaklínače, který by svět stvořený spisovatelem Andrzejem Sapkowským a adaptovaný herním studiem CD Projekt RED představil zcela novému okruhu zájemců. A který by pokudmožno vytěsnil vzpomínky na nepříliš povedený polský seriál a film z roku 2001/2002.

Teď se z vidiny stává skutečnost. O vývoj a produkci seriálu na motivy Zaklínače se postará Netflix, ale ještě zajímavější je skutečnost, že se na vzniku seriálu podílí i sám Sapkowski. Ten se obvykle o adaptaci svých knih nestará, nepodílel se ani na zmíněné seriálové a filmové adaptaci, ani na vzniku herní trilogie, alespoň ne přímo. Tentokrát je ale v pozici kreativního konzultanta.

„Jsem nadšený, že bude Netlix dělat adaptaci mých příběhů a že zůstane věrný zdrojovému materiálu a motivům, jejichž psaním jsem strávil více než třicet let. Mám radost z naší společné snahy, stejně jako z týmu, který se dal dohromady, aby přivedl ty postavy k životu,” prohlásil Sapkowski v tiskové zprávě polské společnosti Platige Image, která se postará o koprodukci. Minimálně jednu epizodu bude režírovat Tomasz Bagiński, který se postaral o režii intra všech tří herních dílů Zaklínače a oblíbeného teaseru Cyberpunku 2077. Také byl nominován na Oscara za svůj film Katedrála.

Zatím však není jasné, o čem seriál vlastně bude, a prohlášení výkonných producentů Seana Daniela a Jasona Browna příliš nepomáhá: „Příběhy Zaklínače sledují nekonvenční rodinu, která se spojí, aby bojovala za pravdu v nebezpečním světě. Postavy jsou originální, vtipné a neustále překvapující a nemůžeme se dočkat, až je přivedeme k životu na Netflixu, skvělém domově pro inovativní vyprávění příběhů.”

Je možné, že tou nekonvenční rodinou je myšlen Geralt, Yennefer a Ciri, ústřední trojice Sapkowského knižní ságy, ačkoliv se tu mluví o originálních postavách. To může být pouze vyjádření originality Sapkowského postav, jejichž využití nahrává i vyjádření samotného spisovatele, zároveň by ale mohlo jít o názak toho, že bude seriál ve skutečnosti sledovat zcela nové hrdiny.

Zatím neznáme ani detaily o datu premiéry, hereckém obsazení nebo dalších volbách na režisérskou sesli, každopádně se zdá, že je projekt v dobrých rukou. Netflix, Sapkowski a režisér úvodních filmečků herní trilogie, to už je vskutku zajímavá kombinace. Snad se konečně dočkáme důstojného televizního zpracování, jaké si celá sága Zaklínače nepochybně zasluhuje.

Mimochodem, Bagiński a producent Sean Daniel jsou podepsáni již pod další filmovou adaptací, o níž jsme slyšeli v listopadu 2015. Je dost možné, že se jednoduše z filmu stal televizní seriál. Už tehdy se však plánoval seriál, takže připadá v úvahu i možnost, že se časem dočkáme obou počinů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama