No Man's Sky nezabere na harddisku moc místa
Novinka No Man's Sky nezabere na harddisku moc místa

No Man's Sky nezabere na harddisku moc místa

Michal Burian

Michal Burian

22

Procedurálně generované planety jsou jen kód, který moc místa na disku nezabere.

Reklama

Hráči si pomalu začali zvykat, že hry na harddisku počítačů a konzolí zabírají přes 50 GB. Vesmírné dobrodružství No Man's Sky se do této kategorie řadit nebude. PlayStation 4 verze na Blu-ray má pouhých 6 GB, Steam potom uvádí, že na počítači bude hra vyžadovat 10 GB, což je také velmi málo. Navíc hodně z toho tvoří hudba a různé audio soubory, přiznali autoři na Twitteru.

No Man's Sky nezabere moc místa na harddiscích z důvodu, že planety jsou procedurálně generované. Jde tak o předem připravené textury, materiály a věci, které se propojují, různě kombinují a vytvoří jednotlivé planety. V zásadě jde tak především o kód.

Abychom měli dnešní novinku kompletní, tak pro hraní No Man's Sky budete potřebovat operační systém Windows 7, procesor Intel Core i3, 8 GB RAM, grafickou kartu nVidia GTX 480 a již zmíněných 10 GB volného místa na disku.

No Man's Sky úspěšně prošlo certifikací u Sony a může 9. srpna letošního roku vyjít na PC a PlayStation 4. Ve studiu Hello Games v současné době pracují na první aktualizaci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama