Nové detaily o RPG titulu Elex od tvůrců série Gothic
ELEX Novinka Nové detaily o RPG titulu Elex od tvůrců série Gothic

Nové detaily o RPG titulu Elex od tvůrců série Gothic

Michal Burian

Michal Burian

21

Společně s krátkým videem se studio Piranha Bytes ukázalo na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem.

Reklama

Pokud pravidelně čtete Zing, tak vám neunikly první informace o novém projektu studia Piranha Bytes. Autoři série Gothic pro PC a současnou generaci konzolí chystají nové RPG nesoucí název Elex. Elex má být nekompromisní a komplexní RPG s hlubokými morálními volbami, kterým budete muset v dosud neviděném post-apokalyptické sci-fi světě čelit. Hra má stavět na originálních postavách, zmutovaných tvorech, akci a na obrovském otevřeném prostředí.

Zajímavé je, že je celá hra zasazena do nového post-apokalyptického sci-fi universa. Jde o planetu Magalan, kde nalezneme jetpacky, meče a dokonce i plazmové zbraně. Vývojáři přítomnost těchto věcí vysvětlují jednoduše, Megalan totiž v minulosti obývala vyspělá civilizace, která byla zdevastovaná po dopadu meteoritu.

Katastrofa měla za následek výskyt látky zvané Elex. Lidé na planetě se následně proměnili v monstra, kterým budeme čelit. Připravit se máme na několik frakcí. Grupa Albs se má spoléhat na moderní zbraně, meče a luk. Chybět ale nebudou ani barbaři, banditi a svobodní lidé. Každé uskupení bude mít své vlastní problémy.

Bude na vás, čí problémy budete řešit. V otevřeném světě, který budete moci svobodně prozkoumat, narazíte na spoustu zvláštností. Planeta Megalan je rozdělena do různých klimatických zón. Najdete zde lesy, bažiny, pouště, zamrzlé pláně a dokonce i sopečné oblasti. V každé lokalitě se bude vyskytovat jiný druh nepřátel, někteří budou slabší, jiní zase mnoho silnější.

Stránka Golem.de ve svém obsáhlém článku tvrdí, že Elex využije i kameru z pohledu třetí osoby, stejně jako Dead Space. Co se technologií týče, Piranha Bytes oprášili engine Risen 3, který vylepšili a obohatili o lepší renderovací systém s fyzikou, volumetrickým nasvícením a bohatší vegetací.

Jak to nakonec dopadne, to zjistíme na vlastní oči koncem příštího roku, kdy Elex vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama