Novinka Nové gameplay záběry z Marvel's Midnight Suns

Nové gameplay záběry z Marvel's Midnight Suns

Jan Urbančík

Jan Urbančík

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Souboje vypadají v nesestříhané ukázce o poznání zajímavěji, 3rd person část moc reprezentativní není.

Reklama

Studio Firaxis Games nám první gameplay záběry z chystané hry Marvel's Midnight Suns představilo už minulý týden ve spolupráci s magazínem IGN. Nyní se ale vývojáři do prezentování pustili sami a přinesli přibližně dvacetiminutovou ukázku z hraní.

Ta začala v základně jménem The Abbey, ale prakticky okamžitě jsme se přesunuli na bojiště, kam se vydala hlavní postava The Hunter, Dr. Strange a Blade. Z 3rd person RPG části se tak hra překlopila do fáze strategické, v níž přijdou na řadu karty. Každá postava má vlastní schopnosti, které k ní přiřadíme, během bitev jsou pak náhodně vybrány a dostaneme je ve formě karet, přičemž musíme zkrátka hrát s tím, co máme. Karty se dělí podle druhů, může jít o klasický útok, skill (ten nám většinou poskytne nějaký buff) nebo heroic. To jsou nejvzácnější karty, které můžete použít pouze tehdy, když máte dostatek tzv. heroismu, jenž se vám postupně nabíjí. S tím, jak si zlepšujete vztahy s jednotlivými superhrdiny, si pak můžete odemknout také hero combo karty, ve kterých se spojí dva hrdinové k vytvoření velmi silného útoku.

Po menší bitvě nás čekala cutscéna, ve které se objevil Sabretooth a začal další souboj. Po boku Hunter stál tentokrát Wolverine, za něhož se hraje trochu jinak a má spíš plošné schopnosti, které umí zasáhnout více nepřátel naráz, ale zase nedávají tak velké poškození. Zároveň jsme viděli využití prostředí, jež se jeví jako poměrně zajímavý prvek. Budeme moct například shodit na nepřátele sloup nebo na ně poslat vozík, možnosti jsou zřejmě poměrně bohaté.

Jakmile bitva skončila, vývojáři nám ještě ukázali kousek z The Abbey a nutno říct, že tato RPG část celé hry zatím vypadá nejmíň lákavě. Na vině je především technické zpracování, ze kterého je naprosto patrné, že Firaxis s tímto žánrem nemají žádné zkušenosti. Grafika nevypadá zrovna působivě a pohyby postav jsou velmi trhané, což působí opravdu rušivě. Po stránce obsahu nás ale autoři šetřit nebudou, příběh má hrát na rozdíl od XCOMu mnohem důležitější roli a herní doba bude velmi vysoká. Jake Solomon v rozhovoru pro magazín Gamerbraves prohlásil, že ji odhaduje na 40 až 60 hodin.

Marvel's Midnight Suns vychází v březnu příštího roku na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series a Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama