Nové obrázky a informace z inFamous: Second Son
Infamous: Second Son Novinka Nové obrázky a informace z inFamous: Second Son

Nové obrázky a informace z inFamous: Second Son

Michal Burian

Michal Burian

31

Akční série inFamous bude pokračovat na PS4. Odehrává se v Seattlu a hlavním hrdinou je Delsin Rowe se schopnostmi manipulovat s kouřem.

Reklama

Pokračujeme novými informace o chystaných PlayStation 4 titulech, které přineslo nejnovější číslo prestižního amerického magazínu Game Informer. Tamní redakce připravila 30stránkový speciál, v němž se dočteme rovněž nové detaily o inFamous: Second Son.

InFamous: Second Son se bude odehrávat sedm let po událostech z předchozí epizody s Colem McGrathem z inFamous 2. Situace se ovšem neuklidnila a vše je možná ještě horší. Hrdinové se super-schopnostmi známí jako Conduits jsou označeni za bioteroristy a drženi organizací Department of Unified Protection v karanténě. Moc lidí o tom ale neví, neproběhl totiž žádný soud a vše je dá se říci drženo pod pokličkou.

Jednoho dne ale dojde k havárii dopravního prostředku a Condits se podaří uniknout do města. Od té doby je Seattle monitorován výše zmíněnou speciální organizací. Ta rozhodne o zátarasech a celé město je v karanténě. Občané města to pochopitelně pociťují, na každém roku jsou bezpečností systémy (kamery, skenery, hlídky apod.), tak aby DUP bioteroristy chytla a opět uvěznila.

Lidem se to pochopitelně nelíbí a začínají protestovat. To se hodí hrdinům se speciálními schopnostmi. Hráč se vžije do amerického týpka jménem Delsin Rowe, který oproti jiným podobným výrostům nijak nevystupuje z řady. Je mu 24 let a je naprosto přesvědčen o své výjimečnosti, že je předurčen ke slávě a velikosti (a kdo v tomto věku není). Jen se mu dosud ta velikost a sláva vyhýbala. Nemá ani tušení, že má nějaké super-schopnosti. Potuluje se po Seattlu a sprejuje po zdech.

Vše se ale změní v jeden den, v den kdy je svědkem havárie transportu s Conduits. Delsin se snaží pomoci zraněným v transportu a vzápětí si uvědomí, že dokáže ovládat kouř. Super-schopnost se mu zalíbila a je z ní nadšen, na rozdíl od Colea z předešlých inFamous.

Časem se Delsin naučí svou schopnost ovládat a zjišťuje, že jí nemůže jen tak plýtvat. Musí ji totiž nabíjet, podobně jako Cole. Ten dobíjel svou elektřinu z pouličního osvětlení, zatímco se Delsin musí dostat k vrakům aut, slznému plynu nebo různým komínům, kterých je po městě pochopitelně dostatek, aby absorboval kouř (na touchpadu DualShocku 4 je nutné položit oba palce, při otevírání dveří zase budete muset použít otisk svého prstu, apod.).

Po tom všem se náš hrdina může vydat napravit situaci ve městě. Jeho hlavním úkolem bude zneškodnit kamery a další bezpečností systémy v několika částích Seattlu. Nebude to ale tak jednoduché, vše totiž hlídají jednotky DUP, a tak se s nimi Delsin bude muset vypořádat po svém. Časem se naučí ovládat nové možnosti (třeba bude moci pomocí kouře znehybnit nepřátelské jednotky nebo po nich hodit kouřový firewall). Když se dostane do velkého maléru, bude se mu rovněž hodit jeho řetěz.

Každopádně, souboje mají být napínavé a na okraji herního světa bude les. Ten bude pravděpodobně určovat herní svět, tak abyste se nemohli toulat mimo bojiště. Samozřejmostí jsou i různá rozhodování, ale to víme již z dřívějších informací.

inFamous: Second Son vyjde exkluzivně na PlayStation 4, zároveň s uvedením konzole na trh. Více se o hře dočtete v našem předešlém zpravodajství.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama