Novinka Nvidia na Computexu oznámila dvě nové grafické karty

Nvidia na Computexu oznámila dvě nové grafické karty

Jan Urbančík

Jan Urbančík

34
Platformy Windows PC

Ceny budou vyšší, než se čekalo.

Reklama

Žádné překvapení se nekonalo. Společnost Nvidia na Computexu oznámila dvě velmi očekávané grafické karty: RTX 3070 Ti a 3080 Ti.

Začneme vyšším modelem, kterému Jeff Fisher věnoval o něco větší pozornost. Prakticky se však jen potvrdily dřívější spekulace. RTX 3080 Ti nabídne 10 240 CUDA jader a 12 GB GDDR6X VRAM. Má nabídnout dvojnásobek výkonu GTX 1080 Ti a vyjde 3. června. Trochu horší je to s cenou, která je poměrně vysoká, konkrétně 1 199 dolarů. U nás se bude karta prodávat za 32 000 Kč.

Nvidia na Computexu oznámila dvě nové grafické karty

RTX 3070 Ti bude jen lehce vylepšená verze původní 3070. Nabídne 6 144 CUDA jader s mírně vyššími takty. VRAM bude mít stejnou kapacitu 8 GB, ale půjde o lepší GDDR6X. Vyjde 10. června a cena je stanovena na 599 dolarů, u nás 15 800 Kč.

Nvidia na Computexu oznámila dvě nové grafické karty

Došlo také na oznámení ohledně DLSS a ray tracingu. Obě technologie se postupně dostávají do dalších her. Tou nejzajímavější byl bezpochyby DOOM Eternal, který dostane ray tracing i DLSS. Na konferenci jsme mohli vidět i první ukázku. Update vyjde ještě v červnu.

 

Obě technologie dostane i survival hra Icarus od autora DayZ Deana Halla, Lego Builder's Journey, DYING: 1983, The Ascent a The Persistance.

Pouze DLSS zamíří také do Red Dead Redemption 2 a Rainbow Six Siege.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama