Odin Sphere: Leifthrasir startuje v Evropě v druhém čtvrtletí 2016
Novinka Odin Sphere: Leifthrasir startuje v Evropě v druhém čtvrtletí 2016

Odin Sphere: Leifthrasir startuje v Evropě v druhém čtvrtletí 2016

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3

Prozatím nejde o oficiální prohlášení, ale zmínku generálního ředitele Atlusu na PlayStation Blogu můžeme brát jako dostatečně závaznou.

Reklama

Po několika dlouhých měsících čekání tady máme první střípek informací, týkající se evropského vydání hry Odin Sphere: Leifthrasir. Na oficiální vyjádření Atlusu si ještě musíme počkat, ale generální ředitel společnosti Naoto Hiraoka zmínil evropské vydání hry ve svém posledním příspěvku na japonském PlayStation Blogu. Tento blog je ale vlastně kompletní verzí názorů na hru, které Hiraoka poskytl pro v posledním vydání časopisu Dengeki PlayStation.

"Bráno z hlediska trhu, chci věnovat ještě více úsilí do našeho snažení v zámoří," řekl Hiraoka. "Ještě před několika lety jsme propouštěli zaměstnance v zahraničí, kteří dělali na několika věcech, včetně vývoje našich mezinárodních stránek. Nicméně se v těchto letech chceme ujistit, že každý dostane stejné informace a tak už může úplně každý skočit z domovských oficiálních stránek v japonštině na globální internetové stránky."

A Hiraoka pokračuje: "Jak můžete vidět na dost blízkých datech vydání japonské a zahraniční verze Dragon's Crown v roce 2013, díky online možnostem mizí bariéra mezi domácím a zahraničními trhy. Pokud jde o Odin Sphere: Leifthrasir, půjde do prodeje v Americe 7. června a ve 2. čtvrtletí v Evropě a i když jde o mírně opožděné vydání od Japonska, nebude hra lokalizována pouze do angličtiny, ale také do francouzštiny, italštiny, němčiny a španělštiny, tedy celkem do pěti jazyků."

Leiftrasir prý není podle tvůrců klasickým HD portem a má být "velmi odlišný" od původního titulu Odin Sphere, který poprvé vyšel na PlayStation 2 už v roce 2007. Jde tedy spíše o kompletně znovu vytvořenou verzi hry s plně přepracovanými herními systémy. Na druhou stranu to vypadá, že v hlavní nabídce najdeme také takzvaný "Classic Mode", který nabídne i původní, nezměněnou verzi hry. Na porovnání vzhledu staré a nové verze hry se můžete podívat zde.

Odin Sphere: Leifthrasir bude k dispozici pro PlayStation 4, PlayStation 3 a PS Vitu. Momentálně je v Japonsku ke stažení demo hry prostřednictvím PSN.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama