Odstupuje spoluzakladatel a generální ředitel Cryteku
Novinka Odstupuje spoluzakladatel a generální ředitel Cryteku

Odstupuje spoluzakladatel a generální ředitel Cryteku

Michal Burian

Michal Burian

5

Cevat Yerli ale z Cryteku nemizí, bude strategickým akcionářem.

Reklama

Společnost Crytek, kterou si hráči spojí především se sci-fi sérií Crysis, přišla o svého generálního ředitele. Cevat Yerli, jenž je zároveň jedním ze zakladatelů firmy, odstupuje a jeho pozici budou nově zastávat jeho bratři Avni a Faruk.

V současné době neznáme důvody, proč Cevat Yerli rezignoval. Víme ale, že z Cryteku nemizí, bude strategickým akcionářem. Vypadá to, že bude svým bratrům poskytovat cenné rady, které po bohatých zkušenostech jistě má.

Změna vedení nemá mít vliv na plány a priority. Vše zůstane při starém. V Cryteku se budou i nadále soustředit na vylepšování technologie CryEngine, kterou poskytnou dalším vývojářům, a nadále má být ve vývoji i Hunt: Showdown (od nedávná v Early Access na Steamu) a Warface. Crytek si nemůže dovolit polevit, v posledních letech měla společnost velké finanční problémy, investice na podzim 2017 měla ale stabilizovat společnost. Uvidíme, jaká bude budoucnost Cryteku, záležet bude i na soudní žalobě proti tvůrcům Star Citizen z Cloud Imperium Game, kvůli neoprávněnému využití CryEnginu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama