Novinka Oficiální video představuje plány CD Projektu

Oficiální video představuje plány CD Projektu

Martin Zavřel

Martin Zavřel

22
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Změna vývojové i marketingové strategie.

Reklama

V právě zveřejněném videu vydavatel CD Projekt představil svoje plány a strategii do budoucna. Video je překvapivě otevřené a obsažné, podle všeho bylo primárně natočeno pro zaměstnance firmy, podobně jako nedávné video odcházejícího producenta hry Hogwarts Legacy. Jde nepochybně o důsledek karantény a práce z domu, kdy není možné podobné věci řešit na celofiremních poradách v kanceláři, kde by se zaměstnanci mohli sejít osobně.

Oficiální video představuje plány CD Projektu

Dozvěděli jsme se například, že plánují od příštího roku pracovat na dvou značkách (samozřejmě jde o Zaklínače a Cyberpunk) paralelně (místo aby je střídali), že se chtějí částečně odklonit od žánru RPG nebo třeba to, že plánují kratší marketingové kampaně, které budou načasovány blíže samotnému vydání hry. Zmínky se dočkal i lepší systém plánování (agilní místo waterfallu) a větší důraz na spokojenost vývojového týmu. Kromě toho nově odkoupili kanadské studio Digital Scapes ve Vancouveru, které s nimi pracovalo již na vývoji hry Cyberpunk 2077. Plánem je dále tuto kanadskou pobočku firmy rozšiřovat.

Oficiální video představuje plány CD Projektu

V minulosti firma plánovala v pětiletých blocích, ale dle vlastních slov potřebují být agilnější (pružněji reagovat na změny), takže se nyní zaměřili na plánování v jednoletých termínech. Tento jejich plán pro letošní rok zahrnuje další opravy a vylepšení pro Cyberpunk 2077, poté budou následovat DLC zdarma a jakmile hra dosáhne kvality, kterou si představují, vydají update pro next-gen konzole. Osobně si myslím, že je to celé o snaze maximálně využít příležitost, jakou je předvánoční trh (kdy se prodá citelně víc her i jiného zboží, než ve zbytku roku) a pokusit se vylepšenou verzi hry pro nové konzole (znovu) prodat "s velkou slávou" během letošní předvánoční horečky. Zaznělo také, že zrušili původně plánovanou "velkou samostatnou" multiplayerovou hru ze světa Cyberpunku a místo ní se soustředí na vývoj online technologie, která v budoucnu půjde implementovat do všech jejich her.

Oficiální video představuje plány CD Projektu

Pokud jde o Zaklínače, mobilní AR hra Monster Slayer je momentálně v několika teritoriích ve fázi testování na iOS i Androidu a postupně bude zpřístupněna dalším zemím, jak se bude připravovat na letošní oficiální spuštění/vydání plné verze. V druhé polovině roku bychom se měli dočkat také slíbené next-gen verze Zaklínače 3 pro nové konzole. Vývoj a podpora pokračují i pro samostatnou "karetní" hru GWENT.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama