Ouya: nová herní konzole se srdcem Androida
Novinka Ouya: nová herní konzole se srdcem Androida

Ouya: nová herní konzole se srdcem Androida

Michal Burian

Michal Burian

19

Mezi velikány herní scény se znenadání objevuje outsider, který je při troše štěstí v budoucnu strčí do kapsy. Má mobilní hraní na televizi budoucnost?

Reklama

O herní konzoli Ouya jste s největší pravděpodobností zatím vůbec neslyšeli. Vývojáři se přitom snaží přijít s revolučním řešením herního průmyslu, které by jej do budoucna mělo směrovat. Ouya se totiž zbavuje třetích stran a nepotřebných společností. Už žádné daně, přeplatky za krabičky, fyzická média a další zastaralé harampádí. V útrobách konzole navíc tluče srdce operačního systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Ouya se zrodila v oblíbeném projektu Kickstarter, ve kterém mohou uživatelé darovat peníze na dobrý účel. Do konce financování zbývá ještě necelý měsíc a projekt už nasbíral neuvěřitelné dva miliony dolarů, tedy dvojnásobek toho, na co tým spoléhal. A ještě zdaleka není konec. Mobilní herní konzole se sexy jménem je tak na dobré cestě stát se nejúspěšnějším projektem Kickstarteru v historii.

A jaká je hlavní premisa? Konzole v sobě schovává výkonný čtyřjádrový čip Tegra 3, 1 GB RAM, 8 GB interního úložiště, HDMI konektor s podporou 1080p rozlišení, operační systém Android a samozřejmě celou řadu konektorů a portů včetně USB, Wi-Fi a Bluetooth. V zásadě se tedy jedná o tabletový hardware, který je specificky uzpůsoben pro připojení k velké LCD televizi a hraní mobilních her.

Tím máme na mysli největší hity, kde určitě nebudou chybět kousky včetně Shadowrun, Dead Trigger, Samurai Vengeance, Minecraft a mnohé další. Všechny hry se jednoduše stáhnou z obchodu a můžete začít hrát. Žádné poplatky, žádné zbytečně vyhozené peníze. A pokud jste viděli moderní mobilní hry, tak jistě víte, že to ani graficky není vůbec marné.

Kromě toho, že si všechny hry můžete v určitém poměru vyzkoušet zdarma má Ouya ještě jedno velké eso v rukávu. Hry na ni může vyvíjet kdokoliv, tedy i vy. Stačí vymyslet skvělý nápad, realizovat ho a stanovit cenu. Finance pak jsou přímo k vývojářům.

Ouya by se mohla objevit na trh v březnu roku 2013 za cenu 99 dolarů, tedy v přepočtu přibližně 1800 Kč. Více informací naleznete na webu Kickstarter.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama