Oznámen EverQuest Next s vytvářením uživatelského obsahu
Novinka Oznámen EverQuest Next s vytvářením uživatelského obsahu

Oznámen EverQuest Next s vytvářením uživatelského obsahu

Michal Burian

Michal Burian

26

Sony Online chce proměnit MMO žánr. Nový EverQuest nabídne zničitelné prostředí a vytváření uživatelského obsahu.

Reklama

Sony Online v noci odhalila pokračování masivně multiplayerového RPG EverQuest, který se poprvé na světlo světa podíval již v roce 1999. EverQuest Next chce změnit MMO žánr. Nabídne plně zničitelné prostředí, pokročilou umělou inteligenci s motivací a preferencemi a příběh, který si budete postupně vytvářet.

Každá postava bude mít svůj vlastní unikátní příběh, jenž se bude dynamicky měnit podle vašich rozhodnutí a činů. Podle toho budou k dispozici různé questy. To se týče i samotného světa. Ten se bude měnit, stejně tak v něm zůstane zkáza, kterou jste způsobili. Změny budou viditelné pro všechny hráče. Pokud něco zbouráte nebo postavíte, jiný hráč to uvidí.

Jednou z hlavních novinek bude systém Multiclassing, který vám dovolí vybrat si ze 40 odlišných tříd nebo profesí, které budete postupně vylepšovat, mixovat až vám nakonec z toho vznikne váš vlastní osobitý hrdina. Hráči budou moci dokonce kombinovat schopnosti z každé třídy.

Špatně nezní ani využívání prostředí, respektive jeho destrukce. Tím přelomovým je ale nástroj Landmark pro vytváření uživatelského obsahu, respektive přidávání budov a dalších objektů do již existující otevřeného a živého světa. Na obsahu budete moci spolupracovat s ostatními hráči z celého světa a postupně měnit podobu světa. Ten nejlepší obsah pak bude přidán do samotné hry a stáhnout si ho bude moci každý.

Zde se nabízí otázka, zda hráči mohou za schválený obsah očekávat nějakou odměnu, protože vlastně budou dělat práci za vývojáře. Tahle otázka ale zůstává prozatím nezodpovězena.

Vývojáři se pro Landmark rozhodli z toho důvodu, že si myslí, že dnešní masivně multiplayerové hry potřebují změnit koncept. Hráči prý stihnout herní svět a nově přidaný obsah projít/prozkoumat mnohem dříve, než stihne tvůrčí celek připravit další. A tomu se chtějí v Sony Online vyhnout a umožní hráčům měnit, respektive vytvářet vlastní svět. Pozadu nezůstanou ani vývojáři. I ti mají v plánu přidávat nový obsah. Budoucnost EverQuest Next je ale v rukou samotných hráčů.

Otázkou zůstává, jak to bude se samotnou cenou hry. Landmark bude zdarma (free-to-play), zatímco na samotném EverQuest Next stále visí nejeden otazník. Sony se podle vyjádření bude snažit, aby byl i samotná EverQuest Next hratelný zdarma.

Navštívit můžete oficiální stránky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama