Novinka Oznámen GreedFall 2: The Dying World

Oznámen GreedFall 2: The Dying World

Jan Urbančík

Jan Urbančík

5
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Tentokrát si zahrajeme za domorodce z Teer Fradee.

Reklama

Studio Spiders stále pracuje na nadcházejícím akčním RPG Steelrising, které má vyjít 8. září. Ve středu jsme se nicméně dozvěděli, že to není jediný titul, který u "Pavouků" momentálně vzniká. Určitě si vzpomenete na RPG GreedFall z roku 2019, jež slavilo poměrně velký úspěch a prodalo už přes 2 miliony kopií. Později jsme se dočkali také rozšíření a next-gen upgradů, nyní ale studio oznámilo, že vzniká plnohodnotné pokračování.

Novinka nese podtitul The Dying World a tentokrát budeme hrát za domorodce z Teer Fradee, kde se odehrávala jednička. Druhý díl však začíná tři roky před událostmi původní hry a podíváme se v něm na kontinent Gacane, odkud přijíždí kolonisté. Tento starý svět je poznamenán válkou, smrtelnou nemocí a silným politikařením. Naším cílem bude nabýt svobody a převzít kontrolu nad svým osudem. Budeme využívat diplomacii, intriky a pochopitelně si také zabojujeme. Na naší častě nám bude opět pomáhat několik parťáků.

"Jsme nadšení, že můžeme všem odhalit GreedFall, novou hru od Spiders," říká Alain Falc, CEO Naconu, mateřské společnosti Spiders. "Spousta fanoušků po celém světě žádala pokračování a jsme nadšení, že vydáme tuhle hru, kterou budou fanoušci určitě milovat. Doufáme, že zaujme také nové hráče a všechny fanoušky RPG her, skvělých příběhů, akce a fantasy."

"Zatímco jsme pracovali na Steelrising, naše láska pro univerzum GreedFallu nikdy neopadla a jsme nadšení, že se k němu vracíme," říká Jehanne Rousseau, zakladatelka a ředitelka studia Spiders. "V této nové kapitole hráči prozkoumají starý kontinent s větším a rozmanitějším prostředím. Potkají nové parťáky i nové frakce a doufám, že prožijí nezapomenutelná dobrodružství."

GreedFall 2 má vyjít v roce 2024 a míří na PC i konzole. Ty sice nejsou specifikovány, ale obecný předpoklad je samozřejmě PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Hru už najdete na Steamu, kde je k dispozici teaser a první obrázky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama