Oznámena velikost launchových her pro PS5
Novinka Oznámena velikost launchových her pro PS5

Oznámena velikost launchových her pro PS5

Martin Pritula

Martin Pritula

36
Platformy PlayStation PlayStation 5

Udělejte si představu, kolik her se vám vleze na HDD konzole.

Reklama

Ačkoliv se Sony velmi často chlubí rychlostí, kterou jejich SSD disk v novém PlayStationu disponuje, je třeba dodat, že je jeho kapacita jen poměrně malá a činí pouhých 825GB, z čehož si nějakou část ukrojí ještě operační systém. Velikost her se navíc průběžně zvětšuje, a proto tato velikost disku nemusí být pro značnou část hráčů dostačující.

Nyní došlo k odhalení velikost launchových her, kterými jsou Demon's Souls a Marvel's Spider-Man: Miles Morales. Předělávka Miyazakiho mistrovského díla si na disku ukousne 66GB, zatímco Miles Morales vyžaduje "pouhých" 50GB - zde se však jedná pouze o standardní edici, jelikož Ultimátní obsahuje i ambiciozní remaster prvního dílu z roku 2018. Ve výsledku se tak ultimátní edice Spider-Mana rozrostla až na velikost 105GB.

Je tedy otázkou, zda Sony brzy odhalí i externí SSD, které například pro Xbox bude již od vydání poskytovat společnost Seagate. Případní zájemci si tak budou moci hned 10. listopadu rozšířit paměť konzole Microsoftu až o 1TB, což bezpochyby nejednomu hardcore hráči přijde vhod.

Rozšiřující HDD pro konzoli Xbox Series X
Rozšiřující HDD pro konzoli Xbox Series X

Za zmínku stojí, že sám Mark Cerny sliboval na své jarní prezentaci PS5 konzole lepší optimalizaci her, která povede k jejich nižší velikosti. Zmínil také možnost instalace pouze singleplayerové/multiplayerové části hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama