Oznámeno obsazení Ciri a Yennefer v seriálovém Zaklínači
Filmy/Seriály Zaklínač Novinka Oznámeno obsazení Ciri a Yennefer v seriálovém Zaklínači

Oznámeno obsazení Ciri a Yennefer v seriálovém Zaklínači

Martin Cvrček

Martin Cvrček

53

Nedávné spekulace ohledně obsazení Ciri se nepotvrdily.

Reklama

V posledních měsících to bylo v rámci informací o seriálovém Zaklínači od Netflixu těžké. Nejprve rozvířilo vody oznámení, že si Geralta z Rivie zahraje známý herec Henry Cavill. Ačkoliv o sobě tvrdí, že je velký příznivec knižního i herního Zaklínače, jeho obsazení rozdělilo fanoušky na dva tábory. Skutečný poprask ale vyvolaly až údajné uniklé informace z castingu, které naznačovaly, že pro roli Ciri tvůrci cíleně hledají dívku tmavé pleti, případně dívku původem z Asie či příslušnici některé z menšin. Dnes však došlo k oficiálnímu odhalení toho, kdo si zahraje nejen Ciri, ale i Yennefer, a je jasné, že se nedávné spekulace nepotvrdily.

Jak informuje server Hollywood Reporter, Ciri si zahraje Freya Allan, zatímco do role čarodějky Yennefer byla obsazena Anya Chalotra. Hollywood Reporter rovněž vyzpovídal Lauren Schmidt Hissrich, která má vznik seriálu na starosti, a tak jsme se dozvěděli, že autoři projektu hodlají zachovat slovanské pojetí Zaklínače a jen ho představit celosvětovému publiku. A zatímco třeba Henry Cavill jako Geralt byl poměrně jasná volba, byť po setkání s ním přišla řada i na jiné kandidáty, hledání ideální Ciri bylo zdlouhavý proces zahrnující výběr z více než 200 dívek napříč Evropou.

Kromě Ciri a Yennefer došlo i na odhalení několika herců a hereček, kteří byli obsazeni do různých spíše vedlejších rolí. Jodhi May se zhostí role cintránské královny Calanthé a babičky Ciri, zatímco Bjorn Hlynur Haraldsson bude hrát jejího manžela Eista Tuirseacha. Oba nepochybně doplní Adam Levy jako druid Myšilov. V seriálu se objeví i MyAnna Buring jako Tissaia de Vries, ředitelka akademie pro čarodějky v Arethuse, dále Mimi Ndiweni jako Fringilla Vigo a Therica Wilson-Read jako Sabrina Glevissig. Zajímavou a již nyní poměrně chválenou volbou je pak Millie Brady do role Renfri známé z povídky Menší zlo.

Na informace o tom, kdo bude obsazen do role dalších důležitých postav známých z knih Zaklínače, si budeme muset počkat. V tuto chvíli nadále platí, že seriálový Zaklínače od Netflixu odstartuje někdy v roce 2020. Aktuálně se projekt nachází ve fáze předprodukce.

Fotografie dosud obsazených herců a hereček. Zleva doprava v horní řadě: Henry Cavill (Geralt z Rivie), Anya Chalotra (Yennefer z Vengerbergu), Freya Allan (Cirilla Fiona Elen Riannon), Jodhi May (Calanthé z Cintry), Mimi Ndiweni (Fringilla Vigo). V dolní řadě zleva doprava: Therica Wilson-Read (Sabrina Glevissig), Millie Brady (Renfri), Adam Levy (Myšilov), Bjorn Hlynur Haraldsson (Eist Tuirseach), MyAnna Buring (Tissaia de Vries).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama