Papírové RPG Zaklínače bude k dostání začátkem srpna
Novinka Papírové RPG Zaklínače bude k dostání začátkem srpna

Papírové RPG Zaklínače bude k dostání začátkem srpna

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2

Základní kniha si odbude premiéru na GenConu.

Reklama

Už před třemi lety bylo oznámeno, že vzniká tzv. pen-and-paper, nebo chcete-li papírové RPG na motivy Zaklínače. Projekt, který by se snad dal zařadit do kategorie stolních her, má na svědomí společnost R. Talsorian Games, v níž byl vytvořen mimo jiné Cyberpunk 2020, předloha Cyberpunku 2077. Na něm zrovna pracují tvůrci herního Zaklínače ze studia CD Projekt RED. Nápad na stvoření papírového RPG Zaklínače se tak přirozeně zrodil při jednáních spojených s Cyberpunkem 2077.

Od té doby jsme se o pokroku ve vývoji dozvídali hlavně prostřednictvím blogových příspěvků autorů, mezi nimiž najdeme i syna Mika Pondsmithe, otce Cyberpunku 2020. Nyní ale mají autoři na dohled cílovou rovinku, a tak RPG s prostým názvem The Witcher míří do obchodů.

Premiéru si odbude na akci GenCon v Indianapolis, která startuje 2. srpna. Zde budou vůbec poprvé, avšak v omezeném počtu kusů k dostání výtisky základní knihy, kterou pro hraní potřebujete. Ještě v průběhu akce nebo krátce po ní si pak bude moci každý zakoupit digitální PDF verzi a následně se tištěné vydání objeví v online obchodě R. Talsorian Games.

Jak už to tak v případě podobných projektů bývá, o možnosti vydání v České republice či snad dokonce o vidině českého překladu nejsou momentálně k dispozici žádné oficiální zprávy, a tak s něčím takovým raději nepočítejte. V případě zájmu se tedy připravte na nutnost objednat knihu ze zahraničí. Nicméně Zaklínač je v ČR stále extrémně populární, takže jeden nikdy neví. Třeba se papírového RPG někdo přeci jen ujme.

Papírové RPG Zaklínače bude k dostání začátkem srpna
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama