Final Fantasy XVI Novinka PC verze Final Fantasy XVI má datum vydání, k dispozici je demo

PC verze Final Fantasy XVI má datum vydání, k dispozici je demo

Jan Urbančík

Jan Urbančík

10
Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Loňské akční RPG dorazí na počítače v září, se všemi DLC.

Reklama

Série Final Fantasy se loni dočkala nového dílu s číslovkou 16, jenž si z naší recenze odnesl 9 bodů z 10. Hra původně vyšla pouze na PS5, vývojáři se ale nijak netajili tím, že je v přípravě také PC verze. Čekat jsme na ni nakonec museli docela dlouho, ale více než rok po vydání PS5 verze je konečně tady.

Společnost Square Enix dnes zveřejnila trailer, který na PC verzi láká, rovnou byly spuštěny také produktové stránky na Steamu a Epic Games Storu. To hlavní je samozřejmě datum vydání, jež je stanoveno na 17. září tohoto roku. Pokud se vám ale nechce čekat, už nyní si můžete zcela zdarma stáhnout demoverzi, jež by měla být totožná s obsahem PS5 dema, nabízí tak poměrně dlouhou úvodní sekvenci celé hry.

Na Steamu najdeme také HW požadavky. Ty minimální cílí na 30 FPS a rozlišení 720p, přičemž budete potřebovat procesor Ryzen 5 1600 či Core i5-8400 a grafickou kartu Radeon RX 5700, GeForce GTX 1070 nebo Arc A580. Doporučené požadavky cílí na 1080p 60 FPS a žádají procesor Ryzen 7 5700X či Core i7-10700 a k tomu grafickou kartu Radeon RX 5700 XT nebo GeForce RTX 2080. Obě tabulky obsahují požadavek 16 GB RAM a 170 GB místa na disku, přičemž je vyžadováno SSD.

PC verze Final Fantasy XVI má datum vydání, k dispozici je demo
i Zdroj: Square Enix, Steam

Pokud jde o cenu, základní edici si můžete pořídit za 49,99 €. K dispozici je také kompletní edice s oběma rozšířeními, Echoes of the Fallen a The Rising Tide, jež vás vyjde na 69,99 €.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama