PlayStation Network účty začíná chránit dvoufázové ověřování
Novinka PlayStation Network účty začíná chránit dvoufázové ověřování

PlayStation Network účty začíná chránit dvoufázové ověřování

Michal Burian

Michal Burian

8

Popis nové možnosti a podrobný návod.

Reklama

Pět let po velkém hacku sítě PlayStation Network se společnost Sony odhodlala ke spuštění dvoufázového ověřování, které je nedílnou součástí bankovních účtů nebo sociálních sítí.

„Dvoustupňové ověřování (2SV) přidává další vrstvu zabezpečení účtu. Pokud aktivuješ 2SV, máš možnost odhlásit všechna svá zařízení ze služby PlayStation Network, takže se nejprve ujisti, že znáš heslo k účtu a přihlašovací ID,“ informuje Sony na svých stránkách.

„Je-li 2SV aktivní a přihlásíš se prostřednictvím svého systému PS4, BRAVIA, webového prohlížeče nebo aplikace PlayStation App (PS App), budeš požádán o tyto údaje: heslo k účtu a přihlašovací ID (e-mailová adresa) a ověřovací kód, který ti pošleme v textové zprávě na autorizovaný mobilní telefon (číslo mobilního telefonu budeme využívat pouze k zabezpečení účtu).“

„Jestliže se přihlásíš prostřednictvím jiného systému PlayStation nebo zařízení Sony, budeš požádán o tyto údaje: přihlašovací ID (e-mailová adresa) k účtu a heslo k nastavení zařízení.“

Chcete-li toto zabezpečení aktivovat, musíte navštívit tuto stránku, kliknout na "Activate now", přihlásit se ke svému účtu pomocí e-mailu a hesla a poté zadat své mobilní číslo. Následně vám přijde SMS s kódem, kterým potvrdíte aktivaci dvoufázového ověřování.

Více se dozvíte na českých stránkách PlayStation, kde budete rovněž informování, jak dvoufázové ověřování vypnout, případně jak ho aktivovat na konzoli PS4/PS3 nebo handheldu PS Vita.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama