PlayStation VR bude stát jako nová konzole
Novinka PlayStation VR bude stát jako nová konzole

PlayStation VR bude stát jako nová konzole

Michal Burian

Michal Burian

31

Můžeme očekávat cenu kolem 10 tisíc korun?

Reklama

V úterý na TGS společnost Sony odhalila oficiální název připravované novinky. Headset pro virtuální realitu se nebude jmenovat Projektu Morpheus, ale PlayStation VR. Bohužel přesného data vydání nebo ceny jsme se nedočkali. Až o pár dnů později se generální ředitel Andrew House nechal slyšet, že stále VR plánují na první polovinu příštího roku. Ba co víc, Sony ke své virtuální realitě má přistupovat jako k nové herní platformě a to nejen v souvislosti s hrami, ale také cenou.

Pokud to Andrew House skutečně tak myslel, tak můžeme očekávat, že PlayStation VR bude stát kolem 400 dolarů. Blížíme se tak k 10 tisícům korun, což neodpovídá dřívějším tvrzením Sony. Zástupci japonského gigantu se dušovali, že cenu chtějí mít co nejnižší, aby PlayStation VR byl lákavý pro každého.

V průběhu roku 2016 má být pro PS VR k dispozici více než 10 titulů. Bude zajímavé sledovat, jaký headset z bitvy vyjde vítězně. V roce 2016 se totiž má začít prodávat také virtuální realita od HTC a Oculus.

HTC plánuje headset pojmenovaný Vive ve spolupráci s Valve vydat koncem tohoto roku. Oculus se svým Rift cílí na první čtvrtletí 2016.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama