Pokémoni udolali Battlefield
Battlefield 2042 Novinka Pokémoni udolali Battlefield

Pokémoni udolali Battlefield

Ondřej Partl

Ondřej Partl

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Aneb jak vypadá žebříček nejprodávanějších krabicovek ve Spojeném království?

Reklama

Nintendo v minulém týdnu vydalo nové Pokémony v podobě titulů Brilliant Diamond a Shining Pearl (naše recenze tady), kdy tyto dvě verze opravdu velice zabodovaly ve Spojeném království, kdy se jim podařilo ukrást první dvě příčky v žebříčku nejprodávanějších krabicovek ve Spojeném království, zatímco jejich dvojité balení se usídlilo na pozici deváté.

Navíc se jedná o zdejší druhý nejsilnější start tohoto roku, kdy před Pokémony je už jenom FIFA 22. Z toho pak vyplývá, že se jedná o letošní nejlépe prodávanou exkluzivitu na Switch, která porazila třeba silné Monster Hunter Rise či Super Mario 3D World + Bowser's Fury.

Nicméně samotné prodeje jsou o 26 % horší než v případě Sword a Shield z roku 2019, ale zase o 13 % lepší než u Let's Go Eevee a Pikachu.

Pouze se třetí pozicí se tak musel spokojit Battlefield 2042, jehož prodeje jsou oproti Battlefieldu V nižší o 59 %. Hře se nejvíce dařilo na PlayStationu 5 (50 % podílu), který následoval PlayStation 4 (20 %), Xbox One (17 %) a Xbox Series X/S (13 %).

Tyto novinky tedy znamenají, že se dvojnásobný vítěz, Call of Duty: Vanguard, propadl na čtvrtou příčku se snížením prodejů o 37 %.

Významným skokanem se ovšem stal Marvel's Spider-Man: Miles Morales, který profitoval z nových kusů konzole PlayStation 5, ze slev a faktu, že vyšla nová ukázka na nový filmový díl, což vyústilo v šestou pozici a zlepšení o 366 %.

A zmíněné slevy nejspíše pomohly i hrám od Ubisoftu, kdy Far Cry 6 se dostalo na osmou příčku (navýšení o 180 %), Just Dance 2022 na pozici desátou (navýšení o 232 %), Riders Republic na místo čtrnácté (navýšení o 169 %) a Assassin's Creed Valhalla zase na pozici patnáctou (navýšení o 462 %).

Velká novinka z minulého týdne, Forza Horizon 5, se pak propadla na šestnácté místo se sešupem o 56 %.

Seznam deseti nejprodávanějších krabicovek ve Spojeném království:

  1. Pokémon Brilliant Diamond
  2. Pokémon Shining Pearl
  3. Battlefield 2042
  4. Call of Duty: Vanguard
  5. FIFA 22
  6. Marvel's Spider-Man: Miles Morales
  7. Mario Kart 8: Deluxe
  8. Far Cry 6
  9. Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl (dvojité balení)
  10. Just Dance 2022
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama