Pokračování akce Metro 2033 dostane multiplayer
Metro 2033 Novinka Pokračování akce Metro 2033 dostane multiplayer

Pokračování akce Metro 2033 dostane multiplayer

Michal Burian

Michal Burian

10

První detaily o Metro 2033: Last Light se čtou velmi příjemně, dočkáme se vylepšení i multiplayeru.

Reklama

Vývojářské studio 4A Games prozradilo, že Metro 2033 je podle nich "vadné mistrovské dílo". Kultovní hit, který v minulém roce dostával docela dobrá hodnocení v recenzích (Zing.cz hru ohodnotil známkou 7/10, hru ohodnotilo také 59 čtenářů průměrnou známkou 8.8/10), byl kritizován především za problémy s umělou inteligencí a zbraněmi. Tým 4A Games si chyby uvědomuje a v přímém pokračování to chce napravit.

Udržet to co funguje

Atmosféra Metra 2033 překonala spoustu dosavadních her. Nukleární válka donutila lidi přesunout se do systému moskevského metra, kde i po 20 letech stále žijí, na povrchu je stále kontaminované ovzduší, kde vládnout všelijaké druhy mutantů. Každá stanice metra je jakoby samostatné město, kde naleznete extrémní ideologické neonacisty a komunisty, což je často příčinou konfliktu. Výhled lidské populace je nepříznivý, průměrná délka života je krátká, k čemuž nepřispívá ani nedostatek pitné vody a jídla ani mutanti.

Last Light je přímé pokračování akce Metra 2033, i kvůli tomu se vrátíme do této apokalypsy a opět se vžijeme do kůže vojáka Artyoma, jenž má za úkol zastavit občanskou válku v metru.

Metro 2033 nebyla jen střílečka z pohledu první osoby. Stejně jako v hororových hrách i zde bylo nedostatek munice. I kvůli tomu jste se museli často uchýlit ke stealth hraní a využít každé příležitosti, nemluvě o správném načasování a strategie. Můžete očekávat, že podobně to bude vypadat také v Last Light.

Co nefungovalo, bude opraveno

Tvůrčí tým slibuje, že opraví nefungující a dosti závadný stealth mód, aby se nestávalo, že uvízneme ve stěně nebo že budeme mít problém vyměnit/přepnout zbraň.

4A Games se snaží opravit vše. Jak přesně? Dobrá otázka. Prozatím to netušíme, zahraniční kolegové ovšem vývojářům věří, a tak budeme také. Zapomenout nemůžeme ani na přidání online multiplayeru – původní hra ho postrádala.

Aby to vypadalo Amazing

První Metro bylo velmi pěkné. 4A Games mají podobné cíle také pro následovníka. Mají v plánu využít hardware počítače a konzolí naplno. Metro 2033: Last Light by mělo být nejlépe vypadající hrou na konzole (pozor, Crysis 2 již vyšlo!). Z demoverze, kterou mohli kolegové z IGN vidět, je prý zaděláno na skvělý start. Dočkáme se dokonce misí, kdy budeme na vlaku pronásledovat nepřítele, tato scéna byla obzvláště krásná, možná šlo i o nejrealističtější pohled na akci, kterou doposud redaktor IGN viděl ve hře.

Stealth budete využívat mnohem častěji, prozrazena byla také část hry, kdy budete moci vyšroubovat žárovky a využít tmu v místnosti ve svůj prospěch. Podříznout krk nepříteli bude snazší, když u toho budete myslet.

Metro 2033: Last Light se drží atmosféry, kterou stanovil první díl, přidává multiplayer, zničitelné prostředí a filmové scénky a vylepšuje problémy s AI, stealth a střílení. Zda se vše vydaří, budeme moci zjistit příští rok, kdy by hra měla vyjít pro dosud neznámé platformy (očekáváme minimálně PC a Xbox 360).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama