Novinka Polské studio 11 Bit pracuje na několika nových projektech

Polské studio 11 Bit pracuje na několika nových projektech

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Frostpunk a Moonlighter míří na mobilní zařízení.

Reklama

Před několika týdny proběhla konference pro investory od 11 Bit Studios, kteří jsou známí především jako vývojáři, ale už několik let také vydávají hry jiných studií, a dozvěděli jsme se na ní spoustu nových informací. Nechám stranou souhrn toho, jak si společnost vedla finančně, protože to pro nás není příliš zajímavé a přesuneme se k samotným hrám.

Nejprve jsme se podívali na studia, se kterými 11 Bit spolupracuje a jejich hry vydává. Akční RPG Moonlighter od Digital Sun už má za sebou dva roky existence a vede se mu velmi dobře. Za tu dobu hra prodala přes milion kopií, což je na poměry indie her velmi slušné číslo. Kromě toho jsme se ale dozvěděli také to, že Moonlighter dostane port na mobilní zařízení. Nebude to jednoduché a vývojáři kvůli tomu budou kompletně přepracovávat UI, ale věří, že to bude stát za to. Není to ovšem jediná věc, na které teď Digital Sun pracují. Mají totiž v přípravě hned dva nové projekty, přičemž oba mají být větší než Moonlighter. Tím prvním je Projekt Foxhole, který vyjde v roce 2021 a druhým Projekt Botin, který bude příští rok oznámen. Na další podrobnosti si však musíme počkat.

11 Bit ale vydávají ještě jedno akční RPG, a to je Children of Morta. Tato hra vyšla loni v září a také si vede velmi dobře. Od svého vydání dostala několik updatů, které do hry přidávají nový obsah a další jsou v přípravě. Dočkáme se tak online kooperace, endless módu a všechno to završí placené DLC, které přinese úplně novou kapitolu.

A aby těch RPG nebylo málo, připravuje se ještě jedno od polského studia Fool’s Theory. Nese označení Projekt Vitriol a bude větší než jakýkoli dosud vydaný interní projekt od 11 Bit. Ostatně vývojáři se sami prezentují jako tvůrci AAA her, takže tohle by měl být opravdu plnohodnotný titul. Podrobněji by měl být představen příští rok.

My už se přesuneme k projektům přímo od 11 Bit. Nejprve jsme se dozvěděli, že ve spolupráci s čínskou společností NetEase se připravuje mobilní verze Frostpunku. Nepůjde však o port klasické verze, ale o úplně novou hru, která bude free to play a nevyhne se tak mikrotransakcím. Titul by měl vyjít příští rok.

Poté jsme se dočkali představení alespoň základních informací o úplně nových hrách. Na Projektu 8 se dělá už delší dobu a nejen kvůli pandemii hra podle vývojářů vyjde později, než se myslelo. Jedná se o novou IP, na které pracuje hlavní designer Frostpunku, ale také člověk, který se podílel na scénáři série The Walking Dead od Telltale. Vývojáři hru popisují jako unikátní mix žánrů a vzniká na Unreal Enginu 5. Ze všech těchto informací je zřejmé, že se bude jednat o tu největší hru, na které teď polské studio pracuje, vyjde ale nejspíš až v roce 2022.

Tým, který stojí za titulem This War of Mine, už také pracuje na nové hře. Ta nese označení Projekt Dolly, také půjde o novou značku a momentálně vznikají první prototypy. Je tak jasné, že ani této hry se nedočkáme hned.

Posledním projektem je pak Eleanor. Na něm dělá tým, který vytvořil Frostpunk. Stejně jako tato unikátní strategie, i jejich nový projekt vzniká na vlastním enginu. Titul se momentálně nachází ve fázi předprodukce a vzhledem k tomu, že údajně půjde o hru mnohem větší než Frostpunk, je jeho vydání také poměrně daleko.

I tak ale studio 11 Bit ukázalo, že projektů má teď opravdu hodně a od menších her se postupně dostávají k poměrně velkým titulům. Tyto nové hry bohužel vyjdou až za několik let, zkrátit čekání si však budeme moct už brzy, protože ještě toto léto vyjde poslední rozšíření pro Frostpunk s názvem On the Edge. Rozhodně se tak máme na co těšit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama