Předělávka Demon's Souls mohla mít easy mód
Novinka Předělávka Demon's Souls mohla mít easy mód

Předělávka Demon's Souls mohla mít easy mód

Ondřej Partl

Ondřej Partl

9
Platformy PlayStation PlayStation 5

Tvůrci ale nechtěli přidat možnost, která by ovlivnila vybalancovanost hry.

Reklama

Vynikající předělávka legendárního Demon's Souls vyšla exkluzivně na PlayStation 5 - 12. listopadu, přičemž zcela určitě udělala velikou radost nejen fanouškům původního díla, ale i kompletně novým hráčům, jenž si hru pořídili společně s novou konzolí.

Samozřejmě si již nějakou tu dobu můžete přečíst naši detailní a zasvěcenou recenzi, kdy jsme remake od studia Bluepoint Games označili za nejlepší předělávku vůbec.

Co se týče bodového ohodnocení, tak hra u nás dostala nádherných 9 bodů z 10 se slovy:

"Jediný důvod, proč jsem nesáhl po desítce, je skutečnost, že se jedná o remake. Ačkoliv jde zřejmě o nejlepší remake všech dob, samozřejmě nedokáže veterána ohromit tak, jako když hrál původní hru poprvé. Jestliže jste ale původní hru nehráli, zcela bez obav si k hodnocení ten jeden bod přidejte. Každopádně se jedná o jedinou současnou hru, která po výtvarné i technické stránce opravdu vypadá a zní jako hra nové generace."

Stejně jako u všech těchto "Souls" her se i zde dočkáme poměrně nesmlouvavé obtížnosti, kdy je třeba se učit jednotlivé mechaniky, abyste úspěšně hru dohráli.

A jak to tak už u těchto her bývá, řeč samozřejmě přišla i na to, zda by tento remake neměl už skutečně obsahovat tzv. "easy mód", jenž by udělal hru přístupnější širšímu publiku.

Autoři z Bluepoint Games nicméně nakonec došli k závěru, že takový režim ve hře mít nechtějí, což kreativní ředitel Gavin Moore vysvětlil v následujícím e-mailu, jenž došel magazínu The Washington Post:

"Tento projekt předělal hru jiného vývojového týmu. I když jsme provedli několik změn, naší hnací mantrou vždy bylo zachování ducha a záměru původních tvůrců. O zjednodušujícím režimu jsme uvažovali a diskutovali, ale nakonec jsme se rozhodli, že není v naší pravomoci přidat do hry něco, co by zásadně změnilo její rovnováhu."

Každopádně se ale hodí dodat, že ačkoliv náročnost titulu zůstala nezměněna, tak Sony a Bluepoint přeci jen nabízí jistou formu ulehčení, jelikož na PlayStationu 5 všichni předplatitelé služby PlayStation Plus mohou nalézt 180 různých videí, které nabízí různé rady a tipy.

"Myslím, že spousta nových uživatelů slyší spojení "Demon's Souls" a řeknou si: "Ach, ta hra je opravdu těžká.", ale není. Je ve skutečnosti velice spravedlivá. Je to náročné, ale fér. Ale chápeme, že se lidé mohou zaseknout a proto máme více jak 180 pomocných videí, která jsou zaintegrovaná přímo do hraní, takže pokud narazíte, můžete jedno z těchto videí zapnout bez toho, abyste přestali hrát, a to video vám řekne, že v této oblasti musíte udělat toto, případně vám prozradí nejlepší taktiku pro bosse. Systém funguje tak, že vám ukáže video, pokud ho o něj požádáte, a ono video vám přímo neprozradí jasné řešení, nýbrž vám jen napoví. A pokud to stejně nezvládnete, můžete se podívat na další." - komentoval dříve tyto video nápovědy Moore pro deník The Washington Post

Kromě těchto nápověd ještě navíc titul nabízí různé možnosti "přístupnosti", kdy zde třeba nalezneme barevné režimy pro lidi se špatným vnímání barev, případně jsou přítomny možnosti přepnutí pohybového rozostření či chvění kamery. Za další pomocníky se následně dají považovat i nové schopnosti ovladače DualSense, kdy třeba haptická odezva vám skrze vibrace nabízí zpětnou vazbu pro vaše jednotlivé úkony, což vám třeba může pomoci k tomu, abyste dosáhli lepších reakčních časů.

Předělávku Demon's Souls si můžete zakoupit v obchodě za Xzone.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama