Přednášky a diskuze o videohrách na 19. Festivalu Fantazie
Speciály Článek Přednášky a diskuze o videohrách na 19. Festivalu Fantazie

Přednášky a diskuze o videohrách na 19. Festivalu Fantazie

Marek Tvrdý

Marek Tvrdý

Každoroční setkání fanoušků her, filmů a knih v Chotěboři opět přinese mnoho zajímavého pro hráče.

Reklama

Blíží se léto a s ním i každoroční mega-sraz všech fanoušků videoher, deskovek, sci-fi, fantasy, hororu, komiksů, cosplay a všeho dalšího s tím spojeného. Již po devatenácté máte možnost se přijet podívat do Chotěboře na ten pravý Con, který proběhne ve dnech 27. 6. - 6. 7. 2014.

Na Conu potkáte stovky lidí podobného smýšlení a podobných zájmů. Můžete si udělat kamarády, či možná potkat lásku svého života (a není tím nutně myšlena herní konzole či videohra ;). Na Conu probíhá více linií, každá se svým tématem. Zájemce odkáži na oficiální stránky www.festivalfantazie.cz

Hráči a fanoušci videoher si jako každoročně připravili zajímavý program. Pátek bude spíše takový startovací, ale víkend bude patřit RPG hrám. Jelikož máme teď trochu sucho, přejmenovali jsme tradiční linii BioWareDays na RPGdays a doplnili spousty zajímavých přednášek o Zaklínači či Elder Scrolls Online. Nicméně nezapomeneme ani na armádní bordel v Mass Effect, zajímavosti z Dragon Age či endgame Star Wars: The Old Republic. V neděli večer si pak můžete poslechnout přednášku na téma "Jak se překládají videohry" v produkci členů týmu RPGčeštiny.

Pondělí a úterý jsou pak věnovány hrám od Blizzardu. Fanoušci World of Warcraft a Heartstone tak mohou získat mnoho nových informací a dojmů z jejich oblíbených světů. V pondělí večer se dokonce můžete zúčastnit WarCraftího divadla.

Středa se čtvrtek jsou pak obecnějšími dny pro všechny fanoušky videoher a přednášky pokryjí opravdu širokou škálu her: DayZ, FTL, Assassin's Creed, Watch Dogs, Dark Souls, Sprintel Cell, Dreamfall, Elder Scrolls a další. Ve středu pak budete moci shlédnout další přednášku na téma překladu her, tentokrát z pohledu profesionální překladatelky.

Paralelně si můžete zahrát nejrůznější deskové hry ve veřejné herně. Pro hráče gurmány pak nabídneme deskovky inspirované videohrami - například stolního DooMa. Věřte nebo ne, ale budete se bát stejně jako u monitoru.

A co máme pro ty, kteří nepřijedou? Sepíšeme vám nějaké dojmy z akce a přidáme pár fotek. A proč neděláme streamy? Protože máme rádi akce naživo a máme rádi živé diváky, kteří s námi komunikují přímo. Těšíme se na vás a doufáme, že se vám bude akce líbit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama