Přehled novinek z Japonska 15. týdne
Fire Emblem Warriors: Three Hopes Novinka Přehled novinek z Japonska 15. týdne

Přehled novinek z Japonska 15. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Dnes plujeme na vlně DLC a remaků.

Reklama

Ano, dnes není sobota a ani pravé poledne. Všem pravidelným čtenářům se tímto zhluboka omlouvám, ale tento týden byl opravdu šílený (neplánované služební cesty a rekonstrukce bytu, při které nefungovalo vůbec nic podle původního itineráře) a tak jsem plánoval úplné vynechání pravidelného přehledu. Ale člověk si prostě musí odpočinout a není nic lepšího, než napsat pár řádků textu, které teď můžete najít níže. Jediná chybějící rubrika je tak bonus na konci přehledu, ale jako obvykle začneme několika jednohubkami.

  • Arc System Works přidali 14. dubna do PC a PS4 verze BlazBlue: Cross Tag Battle podporu rollback netcode.
  • XSEED Games představí na PAX East 2022 nový titul DEADCRAFT. Půjde o postapokalyptický survival.

The Great Ace Attorney Chronicles

Celkové celosvětové prodeje hry The Great Ace Attorney Chronicles přesáhly podle Capcomu 500 000 kopií.

The Great Ace Attorney Chronicles obsahuje hry The Great Ace Attorney: Adventures a pokračování The Great Ace Attorney 2: Resolve a poprvé vyšla v Severní Americe a v Evropě pro PlayStation 4, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC 27. července 2021, až poté 29. července v Japonsku.


Melty Blood: Type Lumina

Project Lumina vydali první a druhou sadu gameplay videí z bojovky Melty Blood: Type Lumina, na kterých můžete vidět free obsah ke stažení v podobě postava Powered Ciel a Mario Gallo Bestino, kteří si to rozdají s Red Arcueid a Roa. Oba free přídavky vyšly 14. dubna.

Powered Ciel vs. Red Arcueid - video č. 1

Japonskou verzi najdete zde.

Powered Ciel vs. Red Arcueid - video č. 2

Japonskou verzi najdete zde.

Mario Gallo Bestino vs. Roa - video č. 1

Japonskou verzi najdete zde.

Mario Gallo Bestino vs. Roa - video č. 2

Japonskou verzi najdete zde.

Melty Blood: Type Lumina je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC.


Metal Max Xeno: Reborn

Po takřka dvou letech od japonského startu vychází na západě RPG Metal Max Xeno: Reborn. PQube ji vypustí 10. června pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC.

Fyzické standardní a limitované edice jsou již nyní k dispozici formou předobjednávky. Limitka obsahuje sběratelský box, tři smaltované odznaky a čtyři umělecké karty.

V Japonsku vyšel Metal Max Xeno: Reborn pro PlayStation 4 a Switch 10. září 2020.


Danganronpa V3: Killing Harmony Anniversary Edition

Danganronpa V3: Killing Harmony Anniversary Edition je nyní k dispozici ve verzích pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android přes Google Play.

Spike Chunsoft dále oznámili, že verze pro chytré telefony obsahuje navíc galerii postav, s náčrty a návrhy, a Ultimate galerii plnou propagačních ilustrací a návrhů postav z oficiální umělecké knihy.


Fire Emblem Warriors: Three Hopes

Vydavatel Nintendo a vývojáři z Omega Force vydali nový trailer k Fire Emblem Warriors: Three Hopes s názvem Mysterious Mercenary.

Japonskou verzi najdete zde.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes má pro Switch vyjít 24. června.


Yomawari 3

Demo hororové akční adventury Yomawari 3 od Nippon Ichi Software vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 prostřednictvím obchodu PlayStation Store a pro Switch přes Nintendo eShop 14. dubna.

Demo bude obsahovat exkluzivní originální příběh, který nebude v plné hře přístupný. V demu se hlavní hrdinka během hluboké noci vplíží se dvěma přáteli do školy, aby si ověřil pravdivost podivné fámy, která se teď po chodbách vypráví. Během této návštěvy ale dojde k odloučení protagonistky od svých přátel.

Yomawari 3 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 21. dubna.


void tRrLM2(); //Void Terrarium 2

Společnost Nippon Ichi Software vydali nový traier k roguelike RPG void tRrLM2(); //Void Terrarium 2, nabízející přehled herních systémů.

Trailer představuje základní způsoby hraní, nové funkce, které nebyly v první hře, jako je domácí zahrada, aktivní dovednosti a mnoho dalšího.

void tRrLM2(); //Void Terrarium 2 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 30. června.


Dragon Quest X Offline

Square Enix uveřejnilo nové informace a screenshoty ze hry Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline, které představují Fun-Size Forge a Accessory Synthesis.

Při postupu příběhem získáte Fun-Size Forge, kde můžete vytvářet zcela nové zbraně a brnění a také k přepracování a posílení stávajícího vybavení. Forge Fun-Size Forge lze také použít k vytvoření předmětů, které jsou silnější a výkonnější než ty, které se prodávají v obchodech, a také předmětů, které se v obchodech vůbec neprodávají. Musíte ale sbírat recepty a materiály na zbraně a brnění, abyste je mohli vytvořit.

Ve Verinard Castle Townu na ostrovech Wena je obchod Accessory Synthesis, kde lze syntetizovat stejné typy příslušenství a získat tak na nich speciální efekty. Efekty, které pak lze použít, se u každého předmětu liší. U některých doplňků si budete moci vybrat ze tří a více finálních efektů.

Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC letos v létě.


Eiyuden Chronicle: Rising

2,5D akční RPG Eiyuden Chronicle: Rising od studií Rabbit & Bear Studios a Natsume Atari vyjde 10. května pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím Steamu, Epic Games Store a GOGu pro PC. Její vydavatel 505 Games dále oznámili, že hra bude také k dispozici prostřednictvím Xbox Game Passu pro konzole Xbox a pro PC.

Příběh hry je zasazen do období po masivním zemětřesení, které odhalilo hluboko pod zemí Runebarrows, místo pod městem New Nevaeh, nacházející se na odlehlé hranici Allraanu. Do Runebarrows teď přijíždí dobrodruzi a obchodníci z celého světa, kteří hledají štěstí. Mezi těmi, kteří doufají, že najdou poklad, jsou také hrdinové hry Venerable Scavenger s přezdívkou CJ, Beastman Mercenary jménem Garoo a mladá místostarostka Isha, která chce přestavět své město. CJ v boji používá horolezecké sekery, Ischa dokáže útočit na dálku svou magií a Garoo zase gigantický meč.


Yurukill: The Calumniation Games

Vydavatel IzanagiGames a vývojář G.rev vydali novou sadu 10 úvodních krátkých trailerů představujících herní systémy únikové bullet hell shoot 'em up adventury Yurukill: The Calumniation Games.

Řešení hádanek

Maji-Kill Time

Yurukill Judgment

High-Speed hádanky

Shoot ‘em up lokality

Prejudice Synapse

Mind Maze

Boss Battles

Výběr bojovníka

Hodnocený Score Attack režim

Yurukill: The Calumniation Games vychází v Japonsku pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch 25. května, 5. července v Severní Americe a 8. července v Evropě. V plánu je i PC verze.


Super Robot Wars 30

Vydavatel Bandai Namco a vývojáři z B.B. Studia oznámili bezplatnou aktualizaci a placený rozšiřující balíček dalšího obsahu ke stažení pro hru Super Robot Wars 30.

Bezplatná aktualizace přidává nový příběhový obsah, další epizody a originální roboty, a Expansion Pack obsahuje třeba Armored Trooper VOTOMS a Getter Robo Devolution: The Last 3 Minutes of the Universe. Oba přídavky budou vydány 20. dubna, i když první sada expanze je k dispozici již nyní.

Horší je, že toto budou poslední aktualizace pro Super Robot Wars 30.

Nový trailer

Japonskou verzi najdete zde.

Prezentace

Japonskou verzi najdete zde.

Super Robot Wars 30 je nyní v Japonsku k dispozici pro PlayStation 4 a Switch, ale s anglickými titulky, a celosvětově přes Steam pro PC.


GrimGrimoire OnceMore

Vydavatel Nippon Ichi Software a vývojáři z Vanillaware oznámili v nejnovějším vydání Weekly Famitsu remaster hry GrimGrimoire GrimGrimoire OnceMore. Vyjde v Japonsku 28. července pro PlayStation 4 a Switch.

GrimGrimoire je real-time strategie, která vůbec poprvé v Japonsku pro PlayStation 2 12. dubna 2007, poté následovala 26. června Severní Amerika a 28. září Evropa.

Remaster GrimGrimoire OnceMore bude navíc obsahovat nové funkce. Byly implementovány čtyři typy Great Magic, které lze během bitvy použít. Dále grafiku ve vysokém rozlišení a širokoúhlý poměr stran obrazu. Funkci Fast-Forward pro bitevní i příběhové části. Možnost uložení hry uprostřed bitvy, úroveň obtížnosti Hard byla upravena tak, aby byla ještě náročnější než původní verze.

Dále přibyl nový systém Skill Tree, režim galerie a také došlo k předabování:

  • Lillet Blan (dabing Iori Saeki)
  • Margarita Surprise (dabing Miharu Hanai)
  • Gammel Dore (dabing Teruo Seki)
  • Advocat (dabing Hiromichi Tezuka)

Made in Abyss: Binary Star Falling into Darkness

Vydavatel Spike Chunsoft a vývojáři z Chime Corporation uveřejnili nové informace a screenshoty ze hry Made in Abyss: Binary Star Falling into Darkness, které představují hlavně dva herní režimy a to Hello Abyss a Deep in Abyss.

Hello Abyss je režim, ve kterém si hráči znovu prožijí příběh z anime a zároveň se naučí základní herní systémy a jak ve hře postupovat. V tomto režimu hráči ovládají Rika a scény událostí jsou nadabované lidmi z anime.

V Deep in Abyss ovládáte nového Cave Raidera, se kterým se vydáte do hlubin Abyss a užijte si tak originální příběh vytvořený pod dohledem autora seriálu Akihity Tsukushiho.

Made in Abyss: Binary Star Falling into Darkness má pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC vyjít letos koncem roku.


The Centennial Case: A Shijima Story

Square Enix uveřejnili nový trailer ke hře The Centennial Case: A Shijima Story. Trailer představuje hlavní melodii a herecké obsazení mysteriózní adventury hrané živými herci.

Japonskou verzi najdete zde.

The Centennial Case: A Shijima Story má vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 12. května.


Witch on the Holy Night

PlayStation 4 a Switch verze hry Witch on the Holy Night vyjdou v Japonsku letos v prosinci. TYPE-MOON prozradili, že bude hra podporovat angličtinu, japonštinu, zjednodušenou a tradiční čínštinu.

Jak již bylo dříve oznámeno, znovuvydání PlayStation 4 a Switch bude kompletně nadabována PC verze vizuálního románu vydaného v dubnu 2012, navíc převedená do HD.

Nově potvrzené hlasové obsazení zahrnuje:

  • Aoko Aozaki (dabing Haruka Tomatsu)
  • Alice Kuonji (dabing Kana Hanazawa)
  • Soujuurou Shizuki (dabing Yuusuke Kobayashi)
  • Kojika Kumari (dabing Chika Anzai)
  • Tobimaru Tsukiji (dabing Toshinari Fukamachi)
  • Housuke Kinomi (dabing Shohei Kajikawa)

Níže se ještě můžete podívat na nový hlavní vizuál:

Přehled novinek z Japonska 15. týdne

A pokud o tom nevíte, další novinky o anime Witch on the Holy Night, kterou produkuje společnost ufotable, dorazí koncem roku 2023. Trailer najdete níže.


LIVE A LIVE

Square Enix vydalo novou sadu krátkých trailerů a screenshotů z remaku LIVE A LIVE HD-2D, které představují časové úseky hry Prehistory a Imperial China.

Zároveň byli potvrzeni následující japonští dabéři:

  • Gori (dabing Hiroki Yasumoto)
  • Bel (dabing Natsumi Takamori)
  • Zaki (dabing Ryou Horikawa)
  • Yuan Jou (dabing Hiro Shimono)
  • Li Kuugo (dabing Reina Ueda)
  • Sammo Hakka (dabing Yuu Mizushima)
  • Odi Wang Lee (dabing Takahiro Sakurai)

Prehistory

Japonskou verzi najdete zde.

Imperial China

Japonskou verzi najdete zde.

LIVE A LIVE má celosvětově vyjít pro Switch 22. července.


Alice Gear Aegis CS: Concerto of Simulatrix

Dříve oznámenou konzolovou verzi hry pro chytré telefony Alice Gear Aegis vydá v Japonsku společnost MAGES. jako Alice Gear Aegis CS: Concerto of Simulatrix ve verzích pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch 8. září.

V prodeji bude také limitovaná edice, verze pro PlayStation 4 a Switch budou k dispozici i v krabicové verzi, ale verze pro PlayStation 5 bude pouze digitální. Hráči, kteří si koupí verzi pro PlayStation 4, mohou zdarma upgradovat na verzi pro PlayStation 5.

Alice Gear Aegis CS: Concerto of Simulatrix je 3D bojová akční hra, nabízející boj mezi Actresses. Online multiplayer je určen až pro šest hráčů najednou. Zahrát si můžete jako jeden hráč Tag Match za použití tří postav, nebo Battle Royale pro šest hráčů, kdy každý hráč ovládá pouze jednu postavu.

Abyste se odlišili od ostatních hráčů, můžete své oblíbené Actresses vybavit oblíbenými zbraněmi a kostýmy. Navíc bude konzolová verze hry obsahovat plně nadabované scénáře, přidány Gear efekty a další funkce, které hra pro chytré telefony nemůže nabídnout.

Limitovaná edice hry nabídne akční postavičky a aršíky s obtisky. Bonus za u prvního nákladu hry jsou Okitsune A, Meikyou Shisui CS, Shanti A a Bharata CS.

Oficiální stránky hry Alice Gear Aegis CS: Concerto of Simulatrix najdete zde.


TAISHO x ALICE all in one

PROTOTYPE vydá na západě 14. dubna kolekci vizuálních románů TAISHO x ALICE all in one přes Nintendo eShop ve verzi pro Switch.

Tato kolekce, která obsahuje hry TAISHO x ALICE episode 1, episode 2, episode 3 a epilogue, vyšla poprvé v Japonsku pro PS Vitu 12. června 2016 a poté pro Switch 18. dubna 2019. Všechny čtyři hry jsou aktuálně dostupné přes Steam pro PC v angličtině.

Níže se podívejte na úvodní film ke Switch verzi.


Gotta Protectors: Cart of Darkness

Gotta Protectors: Cart of Darkness je nyní k dispozici na západě prostřednictvím Nintendo eShopu pro Switch. Vydavatelská společnost 8-4 a vývojáři z Ancientu dále oznámili, že jsou k dispozici také čtyři další balíčky obsahu ke stažení.

Startovní trailer

Trailery na obsah ke stažení

DLC Pack 1: Mega Blastin’ Trax + bonusový scénář A

DLC Pack 2: Pocket Power Trax + bonusový scénář B

DLC Pack 3: Japanicom Trax + bonusový scénář C

DLC Pack 4: Super Wavetable Trax + bonusový scénář D


LINE: Monster Rancher

Společnost LINE Corporation ve spolupráci s Koei Tecmo oznámila novou hru ze série Monster Rancher. Jde o LINE: Monster Rancher, která má v Japonsku vyjít pro iOS a Android v letošním roce.

Alfou a omegou hry je trénování a posilování různých monster a jako jejich nový chovatel budete se svými svěřenci usilovat o vítězství v turnajích. Když ale budete své příšery příliš hýčkat, mohou ve výcviku zaostávat. Když na ně ale budete moc tvrdí, mohou utéct.

LINE: Monster Rancher nabídne oblíbená monstra z Monster Rancher a Monster Rancher 2 znovuzrozená v nejnovější grafice.

Zároveň byly přidány různé nové funkce, jako je možnost posílat příšery na různá místa na expedice a také vytvářet týmy z více příšer, které budou soutěžit v hodnocených bitvách chovatelů.

Zároveň přibyly nové metody generování příšer. Příšery půjde nově vytvářet pomocí nové generační metody, vytvořené speciálně pro LINE. Více podrobností ale bude oznámeno později.

Oficiální stránky LINE: Monster Rancher najdete zde.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • 13 Sentinels: Aegis Rim (Switch) – vychází celosvětově
  • Battle Spirits: Connected Battlers (PS4, Switch)
  • Skul: The Hero Slayer (PS4, Switch) – již dostupná na západě
  • Winning Post 9 2022 (PS4, Switch)

Digitálně

  • Aery Early Birds Bundle (Switch) – vychází celosvětově
  • Cat Cafe Manager (Switch) – vychází celosvětově
  • Cars Puzzles Game – Funny Car & Trucks Preschool Jigsaw Education Learning Puzzle Games for Babies, Kids & Toddlers (Switch) – již dostupná celosvětově
  • CRIMESIGHT (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Death Park 2 (Switch) – vychází celosvětově
  • Defend the Rook (Switch) – vychází celosvětově
  • Ganjou-na Tobira no Heya kara no Dasshutsu (Switch)
  • GUNGUNGUN (PS5, PS4, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Formula Retro Racing (PS4, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Ib (PC [Steam])
  • Inner Voices (Switch) – vychází celosvětově
  • Ketchup and Mayonnaise (PC [Steam])
  • Labyrinth of the Chaka King (Switch) – vychází celosvětově
  • Micro Stunt Machina (Switch) – vychází celosvětově
  • Nobody Saves the World (PS5, PS4, Switch) – vychází celosvětově
  • Pinball Freedom (Switch) – vychází celosvětově
  • Pixel Game Maker Series OMA2RI ADVENTURE (Switch) – vychází celosvětově
  • Pretty Girls Rivers (PS5, PS4, Switch) – vychází celosvětově
  • Radioactive Dwarfs: Evil from the Sewers (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Reverse Defenders (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Rotound Rebound (Switch) – vychází celosvětově
  • Scarlet Hood and the Wicked Wood (Switch) – vychází celosvětově
  • Sephonie (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Shooting Star Island (Switch) – vychází celosvětově
  • Sockventure (Switch) – vychází celosvětově
  • Staxel (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Toodee and Topdee (Switch) – vychází celosvětově
  • Winning Post 9 2022 (PC [Steam])
  • Yum Yum Line (Switch) – již dostupná celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1741

  • eBASEBALL Powerful Pro Baseball 2022 (PS4, Switch) – 9/9/9/9 [36/40]
  • Ghostwire: Tokyo (PS5) – 9/9/10/9 [37/40]
  • Hyperdimension Neptunia: Sisters vs. Sisters (PS5, PS4) – 7/8/8/7 [30/40]
  • Pocky & Rocky Reshrined (PS4, Switch) – 8/8/8/6 [30/40]
  • Tiny Tina’s Wonderlands (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One) – 9/9/9/9 [36/40]
  • Yomawari 3 (PS4, Switch) – 7/8/7/7 [29/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 4. do 10. dubna 2022. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Kirby and the Forgotten Land (Switch) – 59 960 ks (550 966 ks)
  2. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 16 312 ks (4 554 586 ks)
  3. Minecraft (Switch) – 9 580 ks (2 595 462 ks)
  4. Pokémon Legends: Arceus (Switch) – 8 548 ks (2 216 676 ks)
  5. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 8 064 ks (4 840 518 ks)
  6. Elden Ring (PlayStation 4) – 6 190 ks (323 804 ks)
  7. Mario Party Superstars (Switch) – 5 534 ks (933 351 ks)
  8. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Switch) – 5 114 ks (1 998 774 ks)
  9. Ring Fit Adventure (Switch) – 5 040 ks (3 117 477 ks)
  10. Animal Crossing: New Horizons (Switch) – 4 556 ks (7 230 055 ks)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde.

Hardware

  1. Switch OLED Model – 34 892 ks (1 559 443 ks)
  2. Switch – 16 787 ks (18 176 464 ks)
  3. PlayStation 5 – 10 573 ks (1 310 651 ks)
  4. Switch Lite – 9 483 ks (4 669 530 ks)
  5. PlayStation 5 Digital Edition – 651 ks (228 756 ks)
  6. Xbox Series S – 3 917 ks (80 504 ks)
  7. Xbox Series X – 151 ks (92 263 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 194 ks (1 184 843 ks)
  9. PlayStation 4 – 14 ks (7 819 418 ks)

Zdroj: Famitsu, Ryokutya2089, Twitter, YouTube, Project Lumina, Spike Chunsoft, @anyu_kazu, Nippon Ichi Software, Vanillaware, Square Enix, Bandai Namco, 505 Games, PROTOTYPE, Capcom

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama