Přehled novinek z Japonska 23. týdne
Dragon Ball Z: Kakarot Novinka Přehled novinek z Japonska 23. týdne

Přehled novinek z Japonska 23. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

10
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Dnes vás čeká nové RPG, trocha hororu, ale také indie scéna.

Reklama

Dnešní přehled novinek z japonských končin bude kromě již klasických titulů silně zavánět nezávislou scénou a na konci vás čeká tak trochu jiný bonus. Snad vás potěší stejně jako mne.

  • Nejnovější vydání časopisu Weekly Jump potvrdilo vydání "RPG s nádhernou grafikou" Jujutsu Kaisen: Phantom Parade od studia Shumzap pro iOS a Android. Jujutsu Kaisen je populární manga a anime, jaho první série se vysílala od 3. října 2020 do 27. března 2021.
  • Vývojáři z The Vagrant O.T.K Games spustí v brzké době Kickstarter kampaň na "simulátor nezodpovědné školačky" jménem Detained: Too Good for School. Nejde sice o japonskou hru, ale svým charakterem do našeho přehledu celkem zapadá.
  • Protoype vydá letos v létě Switch verzi vizuálního románu AIR od studia Key. Poprvé tato hra vyšla v Japonsku pro PC v září 2000 a od té doby byla portován na další platformy jako Dreamcast, PlayStation 2, PSP, iOS, Android a PS Vitu.

Monark

Co bylo před týdnem pouze naznačeno, je potvrzeno. Společnost FuRyu uvolnila první informace ohledně nově ohlášeného RPG Monark od vývojářů ze studia Lancarse. Její vydavatel, Clouded Leopard Entertainment, navíc potvrdili, že ji v Asii vydají ve stejný den jako v Japonsku, tedy 14. října. Tato verze hry bude mít titulky v japonštině, tradiční a zjednodušené čínštině a korejštině.

Pro nás je ale podstatná další informace a to, že anglický dabing a titulky budou do hry přidány později prostřednictvím bezplatné aktualizace. To nám víceméně říká, že již je jasný západní vydavatel hry.

Vydání RPG Monark je plánováno ve verzích pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch.

Příběh hry vám možná bude připadat lehce povědomý. Probudíte se na akademii Shin Mikado a před vámi je bariéra oddělující kampus od zbytku vnějšího světa. V areálu školy se ale objevila Mist/mlha vyvolávající šílenství, uskutečňují se záhadné telefonní hovory, které studenty spojují s Otheworld/Jiným světem. Do toho se zde pohybuje sedm Pactbearers/Nositelů smluv, kteří mají každý jinou démonickou moc, ovládanou svými Egy.

Abyste odolali zdejší všudypřítomné iracionalitě, získáte démonickou sílu Authority of Vanity/Autoritu marnosti, která vznikne ega a také vašeho šílenství. Společně s vašimi čtyřmi společníky pak založíte True Student Council/Pravou studentskou radu a vy se stanete jejich viceprezidentem. Společně se vrhnete do boje, abyste akademii vrátili zpět do normálu.

Šílenství na akademii Shin Mikado využijte jako svou výhodu. Aktivací své Autority si můžete zvýšit svůj MAD měřák. Po dosažení maxima vstoupíte do stavu šílenství a můžete na nepřátele útočit několikrát za sebou.

Ovládat můžete v tahovém bitevním systému s volným pohybem po bojišti až šest postav. Na nepřátele můžete útočit zezadu, kooperovat se svými spojenci a provádět kombinované útoky.

Při průzkumu akademii, můžete vstoupit do Mlhy a spojit se přes telefonní hovor s Jiným světem. Musíte proto prozkoumat každý centimetr Mlhy, abyste mohli vyřešit všechny záhadné anomálie, vyskytující se na akademii.

Příběh hry spojuje sedm hlavních bodů, které mapují vaše touhy: hrdost, hněv, závist, chtíč, chamtivost, obžerství a lenost. Spříznění s každým členem studentské rady se bude měnit podle toho, jak odpovíte při diagnostických testech. Ty budete dostávat v průběhu celého hlavního příběhu a vaše vlastní Ego se bude vyvíjet podle vašich vlastních tužeb.

Za titulem Monark stojí několik známých osobností. Design postav navrhl so-bin, scénář napsali Fuyuki Hayashi a Ryutaro Ito, supervisioři jsou Kazunari Suzuki a Aya Nishitani, hudbu na pozadí složil Tsukasa Masuko a při vývoji hry bylo spolupracováno s těmito umělci: KAF, RIM, harusaruhi, Isekaijoucho, KOKO a CIEL

Podívejte se níže na debutový trailer a další videa, uveřejněné začátkem týdne.

Hudební video s melodiemi na pozadí

Ústřední melodie

A teď konečně to podstatné. Společnost NIS America totiž vydá hru Monark hned počátkem roku 2022 prostřednictvím Steamu pro PC a pak pro konzole PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch. Bude obsahovat anglický a japonský dabing.

V online obchodě NIS America (ze začátku týdne jen na americké stránce obchodu, ale pak i na evropské) již byly spuštěny předobjednávky limitované edice, kde najdete kromě kopie hry sběratelskou krabici, artbook v pevné vazbě, soundtrack VANI, látkový plakát Seven Sins a sadu pěti akrylových figurek Pieces of Ambition.

Oficiální stránky hry Monark najdete zde.

V Japonsku a Asii má Monark vyjít 14. října pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch.


Tales of Arise

Bandai Namco uveřejnilo během Summer Game Festu 2021 nový trailer ke hře Tales of Arise, který představuje nové členy skupiny Dohalima a Kisaru.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Zároveň v něm můžeme vidět region Elde Menancia, luxusní a rozmanitou oblast a s hlavním městem Viscint. Zde se hráči poprvé setkají s Kisarou a Dohalimem, posledními dvěma postavami, které se k vám ve snaze osvobodit Dahnu od renanského útlaku přidají.

Kisara (v Japonštině dabing Haruna Ikezawa) je vojanda spadající pod Dohalima, kterého doprovází. Je jednou z nejmocnějších vojáků v armádě, i když používá výbavu vyrobenou v Reně. V boji používá pro útoky na blízko kladivo a k ochraně svých přátel štít.

Dohalim (v Japonštině dabing Yasuyuki Kase) je šlechtic z Rena. Jde o velmi dobře vychovaného gentlemana se zvláštním citem k umění jako je hudba, poezie nebo starožitnosti. Bojuje za pomocí kombinace technik a astral artes, díky nimž se dokáže svým protivníkům přizpůsobit.

Zároveň Bandai Namco chystá na 18. června na 20:30 JST speciální live stream Tales of Arise, který budete moci sledovat na YouTube.

Vysílání bude obsahovat nejnovější informace o hře Tales of Arise a mezi přednášejícími jsou Shino Shimoji (dabérka Shionne), Sayuri Hara (dabérka Rinwell) a Yoshitsugu Matsuoka (dabér Lawa).

Tales of Arise má na západě vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 a Xbox One 10. září, kdy vychzí také celosvětově přes Steam pro PC. V Japonsku budou konzolové verze vydány již 9. září.


Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin

Společnost Capcom vydala pro účely akce Summer Game Fest 2021 nový trailer pokračování k tahového RPG Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin má pro Switch a přes Steam pro PC vyjít 9. července.


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles

Klasicky vypustil Aniplex nové screenshot a trailer ze hry Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles od studia CyberConnect2, tentokrát představující postavy Kimetsu Gakuen Tanjiro Kamado, Kimetsu Gakuen Nezuko Kamado a Kimetsu Gakuen Giyu Tomioka, za které půjde hrát v režimu Versus.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles má v Japonsku a Asii vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC ještě letos s japonským a anglickým dabingem i titulky.


The King of Fighters XV

SNK tento týden představili vydáním nového traileru a screenshotů ze hry The King of Fighters XV další hratelnou postavu. Jde o Luong, kterou nadabovala Chikou Kino.

Vydání hry The King of Fighters XV již bylo posunuto na první kvartál příštího roku, ale stále nebyly ohlášené cílové platformy.


Dragon Ball Z: Kakarot

V pátek 11. června vyšel pro hru Dragon Ball Z: Kakarot přídavek v podobě DLC Trunks: The Warrior of Hope. Níže se můžete podívat na startovní trailer.

Dragon Ball Z: Kakarot je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One a pro PC prostřednictvím Steamu.


Crayon Shin-chan: Ora to Hakase no Natsuyasumi – Owaranai Nanokakan no Tabi

Společnost Neos představila v novém traileru prázdninové dobrodružství Crayon Shin-chan: Ora to Hakase no Natsuyasumi – Owaranai Nanokakan no Tabi od studia Millennium Kitchen.

Trailer "Život ve městě Assoo přeplněném přírodou" má fungovat jako reklama a jako propagační video u prodejců a představí se v něm chytání brouků, rybaření, obrázkový deník, farma, bitvy dinosaurů a mnoho dalšího.

Crayon Shin-chan: Ora to Hakase no Natsuyasumi - Owaranai Nanokakan no Tabi má v Japonsku vyjít pro Switch 15. července.


Ikai

Ikai je psychologická first-person hororová hra, která čerpá inspiraci z japonského folklóru. Při průzkumu herních lokalit v ní zažijete hrůzu způsobovanou známými yokaii a zároveň se ponoříte do pověr z minulosti, na kterých staví jedinečným příběh hry Ikai.

Ikai ztělesňuje ducha klasického psychologického hororového žánru s bezbrannou hlavní postavou, neschopnou jakkoli zaútočit na nepřátelská stvoření. Prozkoumává ale i nový pocit hrůzy způsobem, kdy hráče donutí přímo čelit hrozbám, od kterých nemůžete ani utéct a ani se jim bránit útokem.

Každá z mechanik hry má ještě zvýšit tento relativní pocit bezmocnosti a vytvářet čím dál tím více napjatou atmosféru. Jedinou vaší odpovědí na akce, jsou pomalé, přesné a přirozené pohyby a způsob interakce, připomínají skutečný život.

Přehled novinek z Japonska 23. týdne

Ve hře Ikai se rozšířily pověsti, že i ti nejskeptičtější vesničané dostali strach a propadli hysterii. Tentokrát nejde jen o zvěsti, protože krví potřísněné listy naznačují, že se zlí tvorové přibližují lidem k lidem stále víc. Vypadá to, že se v podsvětí objevil nový démon, který chce projít dveřmi do našeho světa, ale potřebuje k tomu nějakou věc, kterou ještě stále hledá. Taková situace vyžaduje kněze, který se okamžitě vydá do vesnice a svou svatyni nechal pod dohledem své neteře, která v chrámu funguje jako kněžka.

Strach vasničanů ale ještě do svatyně daleko v horách nedosáhl a kněžka Naoko pracuje tak jako obvykle. Zametá, uklízí a čas plyne ať již je kněz přítomen nebo ne. Zvěstem o yakaiích nedává velký význam a opustí svatyni, aby se dostala k řece ještě před setměním.

Brzy ale ztratí vědomí a vládu nad svým tělem a spadne téměř mrtvá na zem. V tu chvíli začne vyzvánět zvon svatyně a volat o pomoc. Jenže již nejde o posvátné místo. Všichni bohové odešli a ustoupili příšerám a duchům.

Klíčovými prvky hry Ikai jsou strach, vyvolaný klasickými japonskými duchy, příšerami a yokaii. Vašim úkolem bude prozkoumat okolí feudální šintoistické svatyně, kreslení ochranných pečetí a vyřešit několik hádanek. Vaší zbraní bude klid, být zticha a pokud to půjde, tak utíkat.

Vydavatel PM Studios oznámili vydání hry Ikai od studia Endflame pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a PC (přes Steam) na letošní říjen.


Tsukihime: A Piece of Blue Glass Moon

Aniplex vydal druhý oficiální trailer ke hře Tsukihime: A Piece of Blue Glass Moon od Type-Moon a také oznámil dabéry tří postav: Satsuki Yumizuka dabing Minami Tanaka, Arihiko Inui - dabing Makoto Furukawa a Aoko Aozaki - dabing Haruka Tomatsu.

Zároveň byl odhalen box art limitované edice hry Tsukihime: A Piece of Blue Glass Moon.

Přehled novinek z Japonska 23. týdne

Tsukihime: A Piece of Blue Glass Moon má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 26. srpna.


Yuoni

Hororová survival hra Yuoni od Tricore vyjde na západě společně s dříve oznámeným japonským vydáním pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím služby Steam pro PC 19. srpna

Její vydavatelem Chorus Worldwide upřesnil, že bude v Japonsku hra k dispozici také ve fyzické edici a to pro PlayStation 5 a PlayStation 4 a bude mít podporu angličtiny.

Yuoni je hororová akční hra z pohledu první osoby, která je zasazeny do Japonska roku 1990. V roli Ai budete ve světě permanentního soumraku hrát v uzavřené základní škole různé dětské hry. Ai visí každý den život na vlásku, protože na vás den za dnem útočí hrůzu budící stínové entity. Nakonec začnou příšery přecházet do skutečného světa, kde Ai zjistí, že i ona je…


fault - milestone two side: below

Společnost Phoenixx vydá vizuální román fault - milestone two side: below od studia Alice in Dissonance pro Switch a PC již letos v září.

Série vizuálních románů fault se po celém světě prodalo více než 500 000 kopií a po šesti letech pauzy konečně přichází pokračování.

V předchozí hře fault milestone two je hlavní postava jménem Ritona uvězněna v podvodním zařízení Vita Domain, kde potká celkem záhadně působící dívku Peiju, která má navíc jedno tajemství. Podaří se Ritoně uniknout ze zařízení a znovu se sejít s princeznou Selphine, kterou má chránit?

Alice in Dissonance se snažili zachovat emocionálně napumpovaný příběh, doplněný o adventurní prvky a prvky vizuálních románů, které byly přejaty z předchozích titulů, ale značně vylepšeny.


Miracle Snack Shop

CFK vydá v letošním roce Switch verzi hry Miracle Snack Shop od TALESshopu. Tato simulace manegementu bude podporovat angličtinu, korejštinu a japonštinu. Miracle Snack Shop byl přitom poprvé vydán pro PC přes Steam v prosinci roku 2018.

TALESshop je vývojářem her, který si zakládá hlavně na příběhu. Na svém kontě mají několik známých a kvalitních her jako jsou She is Mermaid a The Fox Awaits Me.

Vaši pozornost si Miracle Snack Shop zaslouží díky sentimentálním a krásným ilustracím nebo kvůli dramatickému příběhu o prolnutí dvou světů, kdy kuchařka Philia narazí v obchodě s občerstvením narazí na Queen Salt z jiného světa. Postupně se sbližují, jak se jejich cesty a světy a čím dál tím více prolínají.


The Soldat with Twin Arms

Japonský nezávislý vývojář Bocchi Neko připravuje na letošní rok vydání akční hry The Soldat s Twin Arms. Pro PC vyjde s podporou angličtiny a japonštiny.

Protagonistkou této hry je dívka, která má kromě svých rukou ještě prodloužitelné paže, vyrobené pomocí záhadné technologie. Pomocí nich budete ve městě i mimo něj čelit různým problémům.

Hra si zakládá na pohodlném a cool systému boje, je našlapaná wire akcí, zasazena do sci-fi cyberpunku a nechybí ani vztah mezi starším mužem a dívkou a kočkou, která někdy dokáže mluvit.

Starší trailer naleznete zde.


Transiruby

Nová metroidvania od vývojářů Skipmore a Esquadra (tvůrců her Kamiko a Fairune) jménem Transiruby, vyjde letos koncem roku přes Steam pro PC u společnosti Flyhighworks. Tato metroidvania sice byla původně oznámena i pro Switch, ale ta nebyla nově potvrzena.


Koumajou Remilia Scarlet Symphony

Vydavatel CFK a vývojáři z Frontier Aja připravují na vydání další hru z univerza Touhou Project. Jde o Koumajou Remilia Scarlet Symphony, která se na Switch a na PC (přes Steam) dostane v letošním roce. Bude podporovat titulky v angličtině, francouzštině, korejštině, japonštině a čínštině (zjednodušené a tradiční).

Koumajou Remilia Scarlet Symphony od Frontier Aja je side-scrolling akční hrou, vydanou v Japonsku v roce 2009. Hra se letos vrací v HD remasterované grafice a celou řadou bonusového obsahu. Jde vlastně o spojení gothic hororu s univerzem Touhou Project, kde se jako Reimu Hakurei pokusí probít na hrad Scarlet Devil a zjistit příčinu problémů, které se šíří po Gensokyo.


Menheraflesia: Flowering Abyss

Remake freeware vizuálního románu Menheraflesia z června 2017 od studia CHARON, vyjde nově u Far East Studia jako Menheraflesia: Flowering Abyss ve verzi pro Switch a PC (přes Steam). Tento romantický horor, kde se staráte hlavně o duševní zdraví, si ale v Japonsku budete moci zahrát i na iOS a Android zařízeních.

Menheraflesia: Flowering Abyss nabízí kompletní dabing, přepracovanou grafikou a dalším dodatečný příběh.


EDEN.schemata();

Na PC (přes Steam) by ještě letos, případně příští rok, měla vyjít mysteriozní sci-fi adventura EDEN.schemata(); od WSS Playground.

Vydavatel hry, společnost Why So Serious? uvádí, že díky scénářům s několikanásobným zakončením, budete s každým dalším hraním objevovat nová fakta a postupně se dopátrávát k pravdě. S každým novým odhalením se transformuje i uživatelské rozhraní a také samotná hra.

Za ilustracei stojí Van Madoy, který má na svědomí sérii Revoir nebo Murder at Kogetsukan (Fate/GrandOrder).


Wan Nyan Pet Shop: Kawaii Pet to Fureau Mainichi

Společnost Nippon Columbia vydala debutový trailer a televizní reklamu na simulaci domácích mazlíčků Wan Nyan Pet Shop: Kawaii Pet to Fureau Mainichi.

Reklamu najdete na tomto odkazu.

Hra Wan Nyan Pet Shop: Kawaii Pet to Fureau Mainichi má v Japonsku pro Switch vyjít 15. července.


Idol Manager

Idol Manager není japonskou hrou, ale myslím si, že ji tady můžeme v klidu zmínit. Za vývojem totiž stojí ruské nezávislé studio Glitchem Pitchem a jde o dost originální "idol hru", jaká ještě nevznikla ani v Japonsku. Svým způsobem jde totiž o obchodní simulaci, ve které převezmete roli producenta malé talentové agentuře a budete se snažit využít jakékoli prostředky, abyste byli v zábavním průmyslu úspěšní.

Budete rozvíjet talent stávajících idolů, produkovat CD, která budou obsahovat exkluzivními lístky na "hand-shake" akce, provozovat vlastní oficiální kavárnu své skupiny idolů, ale možnosti jsou takřka nekonečné.

Zároveň musíte ve své skupině dohlížet na vztahy mezi členy a taky nikdy dopředu nevíte, kdy se některý z vašich idolů ocitne ve skandální situaci.

Idol Manager vyjde přes Steam pro PC 27. července pod hlavičkou společnosti Playism. Bude obsahovat ústřední melodii a komentáře japonské idol skupiny Kamen Joshi. Jedná se o skladby Dreaming Days (text Hami, autor Masaki Nagata, aranžmá Hisao Sasaki) a Masquerade Nights (text Hami, autor Masaki Nagata, aranžmá GAKU) a o komentáře se postaraly Moa Tsukino, Yuka Kojima a Yuri Kinoshita.

Plánovaná je také verze pro Switch, ale datum vydání ještě nebylo oznámeno.


Moshikashite? Obake no Shatekiya

Nippon Columbia vypustili debutový trailer a televizní reklamu na konzolovou Switch verzi střílečky Moshikashite? Obake no Shatekiya, kde se na střelnicích snažíte zasáhnout jasně dané cíle a získáváte za to medaile.

Televizní reklamu najdete zde.

V Japonsku má Moshikashite? Obake no Shatekiya vyjít pro Switch 1. července.


Tento týden vyšlo

Přehled novinek z Japonska 23. týdne

Fyzicky i digitálně

  • Final Fantasy VII Remake Intergrade (PS5) – vychází celosvětově
  • Game Garage Builder (Switch) – vychází celosvětově
  • Guilty Gear: Strive (PS5, PS4) – vychází celosvětově, Ultimate Edition (PS5, PS4)
  • Ninja Gaiden Master Collection (PS4, Switch) – vychází celosvětově digitálně
  • Ratchet & Clank: Rift Apart (PS5) – vychází celosvětově

Pouze digitálně

  • ANIMUS: Revenant (Switch) – vychází celosvětově
  • Caesar Empire War (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Chivalry II (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, PC [Epic Games Store]) – vychází celosvětově, v Evropě a Severní Americe pro PS5, Xbox Series/One, PS4
  • Guilty Gear: Strive (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Hexagon Defense (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Kirakira Stars: Idol Project Ai (Switch) – vychází celosvětově
  • Life of Fly 2 (Switch) – vychází celosvětově
  • Luckslinger (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Mercenaries Blaze: Dawn of the Twin Dragons (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Ninja Gaiden Master Collection (Xbox One, PC [Sigma 1, Sigma 2, 3: Razor’s Edge]) – vychází celosvětově
  • One Hand Clapping (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Phantasy Star Online 2: New Genesis (PS4, Switch, PC) – vychází celosvětově pro Xbox One a PC
  • Piczle Cells (Switch) – vychází celosvětově
  • The Solitaire Conspiracy (Switch) – vychází celosvětově
  • Suguru Nature (Switch) – již dostupná celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1697

  • Ratchet & Clank: Rift Apart (PS5) – 10/9/9/9 [37/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 31. května do 7 . června 2021. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Miitopia (Switch) – 25 647 ks (132 823 ks)
  2. Monster Hunter Rise (Switch) – 19 583 ks (2 245 384 ks)
  3. Ring Fit Adventure (Switch) – 13 567 ks (2 614 401 ks)
  4. Minecraft (Switch) – 11 688 ks (1 983 567 ks)
  5. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 11 687 ks (2 213 705 ks)
  6. Super Mario 3D World + Bowser's Fury (Switch) – 9 818 ks (767 754 ks)
  7. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 9 788 ks (3 862 653 ks)
  8. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 7 350 ks (4 299 265 ks)
  9. Rune Factory 5 (Switch) – 6 447 ks (122 203 ks)
  10. Resident Evil Village (PlayStation 4) – 6 354 ks (179 486 ks)

Hardware

  1. Switch – 74 204 ks (16 242 624 ks)
  2. Switch Lite – 23 004 ks (3 872 862 ks)
  3. PlayStation 5 – 16 302 ks (668 867 ks)
  4. PlayStation 4 – 2 725 ks (7 790 950 ks)
  5. PlayStation 5 Digital Edition – 2 028 ks (131 513 ks)
  6. Xbox Series X – 346 ks (34 003 ks)
  7. New 2DS LL (včetně) – 341 ks (1 165 224 ks)
  8. Xbox Series S – 284 ks (12 130 ks)

Rohovor - O japonském písmu, honorifikách i komiksech manga

Na závěr dnešního přehledu jsem se rozhodl podělit se s vámi o video, které nám v týdnu představila naše lektorka japonštiny. Jde o rozhovor paní Gramelové s našim předním japanologem Janem Sýkorou, který je také autorem celé řady knih o japonském myšlení a aktuálních otázkách soudobých japonských dějin (třeba první kapitola knihy Made in Japan). Po mne osobně jde o jednoho z lidí, díky kterým jsem se nakonec rozhodl japonštinu studovat.

Jan Sýkora přednáší na Ústavu asijských studií FF UK a působí také jako tlumočník. Z rozhovoru se můžete dovědět, co je na japonštině lehké i co je naopak těžké. Co nám může pomoci při studiu znaků a také o tom, jaké to je tlumočit císaři.

Video je sdíleno se souhlasem paní Lucie Gramelové.

Zdroj: Famitsu, Phoenixx, CFK, Playism, Flyhighworks, Far East Studio, Why So Serious?, Bocchi Neko, Nippon Columbia, SNK, Neos, Aniplex, Chorus Worldwide, Bandai Namco, PM Studios, Capcom,

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama