Přehled novinek z Japonska 51. týdne
DNF Duel Novinka Přehled novinek z Japonska 51. týdne

Přehled novinek z Japonska 51. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Vánoční zápal můžete zchladit při čtení novinek.

Reklama

Dnešní přehled připadl na první svátek vánoční a já pevně doufám, že jste si včerejší Štědrý den pořádně užili. Také věřím, že část vašich dárků byla obligátně měkkých, ale našly se mezi nimi i ty vyrobené z jedniček a nul. Dodatečně ještě všem čtenářům přeji krásné prožití svátků a úspěšný nový rok, který vám přinese kupu achieventů a platinových trofejí.

  • Vydavatel Playism odložili PC (Steam) verzi sci-fi sociálního RPG Gnosia od Petit Depotto z původně plánovaného letošního roku na začátek roku 2022.
  • Kemco vydá přes Steam vizuální román Archetype Arcadia od Water Phoenix a to 24. ledna 2022, ale jen v Japonsku. Archetype Arcadia prozatím vyšla 21. října pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch.
  • Nejnovější Weekly Famitsu oznámil kompilaci yuri vizuálních románů OshiRabu: Waifus Over Husbandos + Love or Die, obsahující hry OshiRabu: Waifus Over Husbandos a pokračování OshiRabu: Waifus Over Husbandos – Love or Die. Vzhledem k tomu, že jde o PC hru pro dospělé, bude ve Switch verzi obsah pro dospělé omezen, ale nabídne jej v nejvyšší možné míře, jakou určují normy pro konzolové hry.
  • Společnost Light vydá v Japonsku 23. prosince demo bitevního vizuálního románu Magatsu Barai prostřednictvím Nintendo eShopu. Magatsu Barai má pro Switch vyjít v Japonsku 27. ledna 2022.
  • Entergram vydá v Japonsku 28. dubna 2022 romantický vizuální román Kiss Kara Hajimaru Gyaru no Koi: Kurumi no Uwasa to Honto no Kimochi pro PlayStation 4 a Switch. Verze pro PS4 bude dostupná fyzicky i digitálně a pro Switch pouze digitálně.
  • Další romantický vizuální román vydá Entergram v Japonsku 28. dubna 2022. jedná se o Chigau!!!+ od Studio Thursday a ve verzi pro PS4 bude dostupná fyzicky i digitálně a pro Switch pouze digitálně.
  • Sting odložili vydání hry Knights in the Nightmare Remaster z původně plánovaného letošního roku na jaro 2022. V Japonsku bude k dispozici pro Switch, iOS a Android. Sting se omluvili za zpoždění a zároveň zopakovali že tento remaster „je upgrade, nikoli jednoduchý port“.
  • Vydavatelská společnost iMel oznámila vydání yuriho vizuálního románu Secret Kiss is Sweet and Tender (stránky zde)od studia Rosetta ve verzi pro Switch a PC (Steam). Celosvětově bude dostupná od 17. února 2022 s japonským dabingem a anglickými a japonskými titulky. Pro PC bude dostupný patch R18.

Bravely Default II

Square Enix si díky celosvětovému množství vyskladněných fyzických a digitálních kopií hry Bravely Default II, připsal další úspěch. Jedná se totiž o číslo jeden milion kusů.

Na oslavu tohoto milníku je hra celý týden k dispozici s 30% slevou ve verzi pro Switch a od 23. prosince je i pro PC (Steam). Paradoxně se jedná pouze o japonský trh a není jasné, zda se sleva dostane i za hranice.

Bravely Default II vyšla celosvětově 26. února pro Switch a následovaně přes Steam 2. září.


Infinity Strash – Dragon Quest: The Adventure of Dai

Square Enix ukázal v průběhu svého live streamu Dragon Quest: The Adventure of Dai Game Project Winter 2021 Special během akce Jump Festa 2022 premiérovou ukázku ze hry Infinity Strash – Dragon Quest: The Adventure of Dai. Bohužel také potvrdil odklad vydání hry z letošního roku na "někdy". Nové datum vydání má být oznámeno později.

Podle generálního producenta projektu Dragon Quest: The Adventure of Dai Ryutara Ichimury, se fanoušci po prvním oznámení hry v květnu 2020 vyjádřili dost různorodě. Dokonce se objevily názory jako "Proč nezkusit zapracovat trochu víc na grafice?" anebo "To to vydáte takhle?" S ohledem na tuto zpětnou vazbu došel vývojový tým k závěru, že pokud nezlepší kvalitu hry, nebude schopen hráčům dodat kvalitní titul a splnit jejich očekávání. Hra tak prošla velkým redesignem. Výrazného vylepšení se dočkala hlavně grafika.

Infinity Strash – Dragon Quest: The Adventure of Dai vyjde na dosud oznámených platformách.


Yomawari 3

Společnost Nippon Ichi Software uveřejnila první informace a screenshoty k nově oznámenému pokračování hororové akční série Yomawari. Podle všeho si i "trojka" uchová svůj nezaměnitelný styl, zdědila atmosféru svých předchůdců, ale podle informací se vyvinula díky novým přidaným herním prvkům.

hlavní hrdinka se bude v Yomawari 3 potulovat v noci po městě a hledat své zapomenuté "vzpomínky", protože se na začátku hry probouzí v neznámém temném lese a neví, jak se tam ocitla. Pamatuje si jen to, že někdy kolem západu slunce na střechu školy.

Při průzkumu hustého lesa potká tajemnou postavu bez tváře. Ta ji prozradí, že na ni byla uvalena silná kletba: "Musíš si vzpomenout na něco důležitého, na co jsi zapomněla a do konce noci tak zlomit kletbu."

Při hledání těchto důležitých vzpomínek se hlavní hrdinka dostane v noci i do děsivého města. V temnotě města budou opět číhat děsiví „duchové“. Spolehnout se ale můžete jen na svou baterku a tlukot srdce.

Cílem hlavní hrdinky je vzpomenout si a zapamatovat si vzpomínky, na které zapomněla, a najít způsob, jak zlomit své prokletí. Pokud ve městě najděte něco „co ztratila“, můžete se po návratu domů ve vzpomínkách ohlédnout a posunout se dál.

Nippon Ichi Software vydá v Japonsku Yomawari 3 pro PlayStation 4 a Switch 21. dubna 2022.


The King of Fighters XV

SNK opět uveřejnili nový trailer a screenshoty ze hry The King of Fighters XV, které představují další hratelnou postavu jménem Maxima (dabing Katsuyuki Konishi).

The King of Fighters XV má pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 a přes Steam, Epic Games Store a Microsoft Store pro PC vyjít 17. února 2022.


Dragon Quest X Offline

Square Enix vypustil na světlo světa nové screenshoty ze hry Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline, na kterých představil kontinent Eltona a ostrov Rakkaran.

Dragon Quest X Offline má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 26. února 2022.


Relayer

Mecha RPG strategie Relayer nakonec vyjde celosvětově pod hlavičkou Clouded Leopard Entertainment pro PlayStation 5 a PlayStation 4 již 24. března 2022. Japonský vydavatel a vývojář Kadokawa Games navíc také odložili vydání v Japonsku z dříve oznámeného 17. února na nové celosvětové datum.

Na západě bude Relayer dostupný v digitální standardní edici a digitální prémiové edici. Všechny verze hry, včetně fyzických edic dostupných v Japonsku a Asii, budou podporovat anglický a japonský dabing a anglické, japonské, korejské a tradiční čínské titulky titulky. Plánuje se ještě v budou aktualizaci přidání francouzštiny, italštiny, němčiny a španělštiny.

V tiskové zprávě vysvětlili Kadokawa Games zpoždění vydání hry Relayer pro Japonsko jako zjednodušení, když ji budou moci spustit současně po celém světě. Společnost se omluvila japonský hráčům za tyto nepříjemnosti.

Relayer v Digital Premium edici obsahuje Season Pass, který zajistí přístup k bonusovému obsahu, jako je plně dabovaný příběh, další mechy, předměty pro přizpůsobení a vybavení mechů, které budou jinak dostupné v obchodě PlayStation Store až po oficiálním datu vydání hry.

Season Pass také nabídne Original Soundtrack: Into The Lost Code se skladbami z Relayeru a také dynamické téma pro PlayStation 4.

Předobjednávky v obchodě PlayStation Store začínají v úterý 25. ledna 2022 a bonusem za předobjednání digitální i krabicové verze hry je Terra's Rare Item Set, obsahující Job Points, Star Gold a vybavení užitečné v počátečních fázích hry (One-Handed Sword: Burning Saber, Double-Handed Sword: Burning Blade, Machine Gun: Burning Machine Gun, Rifle: Burning Rifle, Bit: Burning Bit, Shield: Burning Shield, Milky Way Shipbuilding Special Armor a Terra’s Battle Data - Custom Chip).

Tyto doplňky ale budou po vydání hry dostupné ke koukpi i pro ostatní hráče. Pokud si ale předobjednáte Digital Premium Edition do středy 23. března 2022, budete si moci hru zahrát již tři dny před jejím vydáním.

Relayer ve verzi pro PlayStation 4 půjde bezplatně upgradovat na verzi pro PlayStation 5. Při upgradu půjde přenést uložená data a trofeje.

Relayer je mecha RPG strategie nové generace zasazené do sci-fi alternativní reality, ve kterém se Starchildren (lidé, se speciálními schopnostimi) čelí mimozemské hrozbě. Relayer nabídne vzrušující speciální útoky, jako je Backstab, Big Bang a akce s rozsáhlou oblastí účinku. Během bitev a během hry navíc počítejte s přibližně stovkou cutscén a všechny lokality a mapy jsou prezentovány ve vysoce kvalitním 3D zobrzení.

Na trailer se můžete v korejštině a tradiční čínštině.

Oficiální stránky jsou v angličtině, japonštině, korejštině a tradiční čínštině.


DEEMO II

Vydavatel a vývojář Rayark vydá bezplatně hru DEEMO II pro iOS přes App Store a pro Android přes Google Play již 13. ledna 2022.

Po uzavřeném beta testu, který proběhl v listopadu, prochází v současné době DEEMO II posledním kolem úprav a oprav. Předběžné registrace navíc aktuálně přesáhly 700 000 uživatelů a odemkly pro všechny hráče různé virtuální odměny.

Hra DEEMO II kombinuje průzkum a hudební segmenty. Odehrává se ve fantasy světě, který neustále zkrápí smrtící déšť Hollow Rain. Každý, koho se dotkne, promění v příval okvětních plátků. Hráči budou ovládat Echo, mladou dívkou, která se ukrývá na jednom z největších vlakových nádraží. Budete s ní hrát hudbu, prozkoumávat své okolí, komunikovat s ostatními „obyvateli stanice“ a snažit se najít způsob, jak zastavit tento tajemný déšť.

DEEMO II klade větší důraz na příběh, než jeho předchůdce, a to díky více než 50 jedinečných postav, se kterými lze komunikovat. Hráči mohou řešit problémy těchto nových postav, zároveň poznávat jejich příběhy a posouvat se dál v hlavním příběhu. I když se každá postava snaží přežít potenciální apokalypsu, Rayark slibuje, že naplní hru krásou, nadějí a lidskostí a ne beznadějí.

Díky překonání hranice 700 000 registrací u předběžné registrace hry DEEMO II, se otevřela šance pro jednoho hráče vyhrát iPhone 13. Registrace je k dispozici zde.


DNF DUEL

Po několika týdenní sérii postav ze hry DNF DUEL, oznámil vydavatel Nexon a vývojáři ze studií Neople, Arc System Works a Eighting termín vydání. Bohužel jde o neurčité "v létě 2022".

Bojovka DNF DUEL vychází z Dungeon and Fighter je aktuálně potvrzena pro PlayStation 5, PlayStation 4 a pro PC. Otevřený beta test probíhal od 17. prosince a do 20. prosince na konzolích PlayStation 5 a PlayStation 4.

DNF DUEL nabídne akční boj ve své extrémní podobě. Jedno z nejpopulárnějších a nejhranějších RPG na světě, Dungeon and Fighter, se vrací v podobě 2,5D akční bojovky.

Vybrat si můžete z 10 okouzlujících postav, z nichž každá má své vlastní odlišné dovednosti a osobnost.


Melty Blood: Type Lumina

Project Lumina představili nový obsah ke stažení pro bojovku Melty Blood: Type Lumina. Je jím Dead Apostle Noel (dabing Ai Kayano), která bude dostupná ještě tuto zimu.

Dokáže své protivníky omezit v pohybu pomocí projektilů a pastí, evokujícím tančícího motýla. Dokáže také násilně odstranit duši svého cíle a uzamknout ji ve svých Mystic Eyes of Roses. Zde pak duše prožívá nekonečnou noční můru.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Melty Blood: Type Lumina je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC.


Black Clover Mobile

Vydavatel Pearl Abyss a vývojář Vic Game Studios oznámili mobilní RPG Black Clover Mobile (jedná se pouze o pracovní název). Vyjít má v Japonsku pro iOS a Android v příštím roce.

Black Clover Mobile vychází z populárního televizního anime. Hráči budou moci znovu prožít slavné scény z anime a užít si toto dobrodružství dvou ctižádostivých mágů.


Dragon Ball FighterZ

Bandai Namco a vývojář Arc System Works oznámili další obsahový přídavek do hry Dragon Ball FighterZ. Jde o Android 21 (Lab Coat), ale zatím neznáme datum vydání.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Dragon Ball FighterZ je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC.


Duel Princess

Vydavatel a vývojář v jednom, společnost Qureate oznámila datum vydání roguelite side-scrolling tower defense Duel Princess prostřednictvím Nintendo eShopu pro Switch. Vyjde tedy 13. ledna 2022 a bude podporovat japonštinu, angličtinu, tradiční a zjednodušenou čínštinu. PC verze Duel Princess je také v plánu, ale neznáme ještě datum vydání.

V Duel Princess povedete své jednotky ze svého vlastního hradu směrem k hradu princezny a budete jej dobývat. Hra nabídne roguelitové prvky, které vám umožní stavět si nové balíčky pokaždé, když hrajete určitou část příběhového režimu.

Japonskou verzi traileru najdete zde.


Shikabanegurai no Boukenmeshi

Společnost Nippon Ichi Software uveřejnila druhý oficiální trailer k survival RPG strategii Shikabanegurai no Boukenmeshi. Trailer s názvem „How to Traverse the Dungeon“ představuje základy přežití v dungeonu, včetně průzkumu, boje a vaření.

Shikabanegurai no Boukenmeshi má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 27. ledna 2022.


CRIMESIGHT

Konami vydalo sedmiminutovou „Update Dossier“ video ke své mysterizní simulaci CRIMESIGHT, která vyšla letos v červnu pro PC (Steam).

Update přidává rozšířený tutoriál. Vysvětlení funkcí a mechanismů hry je nyní rozděleno do jednotlivých sekcí. Sherlockova dedukční fáze je vysvětlena podrobněji a bylo implementováno uživatelského rozhraní, které vám ukáže, kdo jsou z pohledu jednotlivých postav možní padouši. Můžete se také dozvědět více o dalších herních mechanikách, které nespadají do základních pravidel (použití slzného plynu, divocí psi a náhodné události atp.).

Přidán byl i Quick Match, dvě nové etapy (Mr. Josiah Amberley's House a Briony Lodge) a byla vylepšena hudba na pozadí (AI, ke které jste přiřazeni, bude nyní určovat i hudbu na pozadí).

CRIMESIGHT podporuje nové jazyky, kromě angličtiny a japonštiny je to od teď i tradiční a zjednodušená čínština, korejština, francouzština, němčina, italština, ruština, španělština a portugalština.

Japonskou verzi najdete zde.

Na jaře 2022 pak přije další update Update Dossier.


Little Witch Nobeta

Vydavatel Justdan International a vývojáři Pupuya Games a SimonCreative vydali video, ve kterém představili aktuálně připravovaný druhý obsah pro 3D akční střílečku Little Witch Nobeta a také v něm upozorňují na "důležité novinky“, které budou oznámeny v dubnu 2022.

Čínskou verzi najdete zde.

Little Witch Nobeta je aktuálně k dispozici prostřednictvím služby Steam pro PC v Early Access a v roce 2022 vyjde plná hra pro PlayStation 4, Switch a PC.


Pixel Game Maker Series MEDIUM-NAUT

Tvůrce hry La-Mulana Takumiho Naramura vytvořil v Pixel Game Makeru MV sci-fi hororová akční hru Pixel Game Maker Series MEDIUM-NAUT (ve studiu Blue Boss). 21. prosince vyšla pro PC přes Steam a 23. prosince pak pro Switch přes Nintendo. Za vydáním stojí společnost Gotcha Gotcha Games.

Ve hře Pixel Game Maker Series MEDIUM-NAUT havaruje vesmírná průzkumná loď Ostracida na nezmapované planetě, ale další průzkumný tým, který šel zachránit přeživší, nebyl kvůli psychickým jevům do lodi schopen vstoupit a vrátit se zpět.

Požádají tedy psychické médium Yumi Kisara Spiritist, aby prozkoumalo havarovanou loď. Jejich cílem je získat ID čipy cestujících a prozkoumat loď, ale zdá se, že v ní číhá „něco“, co nelze ignorovat.

Abyste však mohli získat předměty, musíte se vzdát jako kompenzace svých HP (fyzické síly). Pokud budete postupovat bez přemýšlení, vaše zdraví rychle zmizí a vás zabije sebemenší nepřátelský útok. Hru budete muset hrát opakovaně a provádět takové volby, abyste přežili a které vyhovují vašemu stylu.

Japonskou verzi traileru najdete zde.


CosmicBreak Gun & Slash

Hack'n'slash akce CosmicBreak Gun & Slash je vedlejším produktem masivní online bitevní střílečky pro více hráčů s roboty a humanoidy CosmicBreak.

CosmicBreak Gun & Slash byla původně oznámená jako CosmicBreak Slash. Vyjde přes Steam pro PC 23. prosince a podle vydavatele a vývojáře CyberStepu bude podporovat angličtinu, japonštinu a tradiční čínštinu.


Aleste Branch

Zbrusu novým dílem série shoot 'em upú, která odstartovala v roce 1988, vyjde v Japonsku jako Aleste Branch na začátku roku 2022. Vývojáři z M2 oznámí platformy později.


Yu-Gi-Oh! Master Duel

Konami vypustilo přehledový trailer k digitální verzi karetní hry Yu-Gi-Oh! Master Duel. Trailer nabízí ukázku režimů Duel, Deck, Solo a Shop a také potvrzuje podporu cross-play funkce.

Yu-Gi-Oh! Master Duel vyjde ještě letos v zimě ve verzích pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch, přes Steam pro PC a pro iOS a Android.


GUNVEIN

NGDEV, studio stojící za tituly jako jsou Razion, Gunlord a dalšími, oznámilo novou shoot ’em up střílečku GUNVEIN, Prozatím víme jen že vyjde pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a pro PC. Další podrobnosti, včetně okna vydání, oznámeny nebyly.


Ikemen Sengoku: Romances Across Time – Arata naru Deai

Vydavatel Idea Factory a vývojáři ze studia Cybird vydají otome vizuální román Ikemen Sengoku: Romances Across Time – Arata naru Deai ve verzi pro Nintendo Switch. V prodeji bude od 28. dubna 2022 pouze v Japonsku, ale také v limitované edici.

Hra vyšla v Japonsku poprvé pro PS Vitu v březnu roku 2018. Jedná se o vylepšenou verzi původního Ikemen Sengoku: Romances Across Time vydaného pro iOS a Android v červnu 2015 v Japonsku a v červnu 2017 ve zbytku světa.

Ve hře získáte vysněnou práci módního návrháře, ale jste posláni zpět v čase do alternativní verze Japonska do éry Sengoku. Podaří se vám náhodně změnit historii a získáte také přízeň Nobunagy Ody (tím, že mu zachráníte život). Pak musíte přežít další 3 měsíce obklopeni nejslavnějšími a nejhezčími japonskými válečníky éry Sengoku.

Ikemen Sengoku: Romances Across Time, jedna z nejoblíbenějších her studia Cybird a konečně vychází i v angličtině.


Tengoku Struggle: Strayside

Idea Factory oznámila otome vizuální román Tengoku Struggle: Strayside, který vyjde pro Switch.

Hru režíroval Wataru Tanabe, ilustroval Satoi a scénář napsal Yuma Katagiri. Více informací ale bude oznámeno až 20. ledna 2022 v časopise B’s LOG.

Oficiální stránky hry najdete zde.


Klonoa Phantasy Reverie Series

Bandai Namco si v Kanadě a v Evropě zaregistrovalo 17. a 20. prosince ochranné známky na „Klonoa Phantasy Reverie Series“. Tyto registrace jsou nejnovějším počinem série nových ochranných známek souvisejících se sérií Klonoa, které odstartovaly v září 2019:

  • Bandai Namco si v září 2019 podalo ochrannou známku „Klonoa Encore“ v Japonsku. Přitom „Encore“ je podtitul, který Bandai Namco používá pro vydání remasterovaných her v Japonsku.
  • Bandai Namco si podalo v Japonsku v září 2021 ochrannou známku „Wahoo Encore“ a „1&2 Encore“. „Wahoo“ je přitom hláška hlavního hrdiny série Klonoa.

Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • Ai Kiss (Switch)
  • A Love in Sakura & Scarlet (PS4, Switch)
  • Cotton Fantasy (PS4, Switch)
  • Dynasty Warriors 9 Empires (PS5, PS4, Switch)
  • Star Wars Jedi Knight Collection (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Star Wars Racer and Commando Combo (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Tetsudou Nippon! Rosen Tabi Sangi Tetsudou Hen (Switch)
  • Uta no Prince-sama All Star for Nintendo Switch (Switch)

Digitálně

  • .dog (Switch) – vychází celosvětově
  • Akuto: Showdown (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Badland: Game of the Year Edition (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Byoutou kara no Dasshutsu (Switch)
  • Cold Silence (Switch) – vychází celosvětově
  • DRIVE DRIFT X (Switch)
  • Dynasty Warriors 9 Empires (Xbox Series, Xbox One, PC [Steam])
  • G-MODE Archives+: Idol Janshi Suchie-Pai – Milky no Yabou (Switch)
  • Golf Club: Wasteland (PS4, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Hammer Kid (Switch) – vychází celosvětově
  • Horatio Goes Snowboarding (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Jigsaw Fun: Cities (Switch) – vychází celosvětově
  • Lacuna (Switch) – vychází celosvětově
  • Lynn: The Girl Drawn on Puzzles (Switch) – vychází celosvětově
  • McDROID (Switch) – vychází celosvětově
  • Mell Kiss (Switch)
  • The Savior’s Gang (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Star Wars Episode 1: Racer (PS4, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy (PS4, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast (PS4, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Star Wars: Republic Commando (PS4, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Teratopia (Switch) – vychází celosvětově
  • Timothy (PC [Steam])
  • Tiny Lands (Switch) – již dostupná celosvětově

Yoshinori Ono (Delightworks a Aniplex)

Yoshinori Ono, který byl v dubnu jmenován prezidentem a provozním ředitelem společnosti Delightworks, přechází do nové společnosti, fungující pod Aniplexem. V oficiálním blogovém příspěvku uvádí, že půjde o nástupce herního byznysu Delightworksu.

"Vývojový a provozní personál, stejně jako já, se přesuneme do nové společnosti," řekl Ono v příspěvku na blogu. „Fate/Grand Order a další online tituly budou i nadále pod novou společností fungovat. Těšíme se na vaši dlouholetou trvalou přízeň".

Na vysvětlenou, Aniplex nedávno oznámil podpis dohody s Delightworks o akvizici všech akcií nové společnosti, která nahradí herní podnikání Delightworks prostřednictvím rozdělení společnosti. Vše má být dokončeno na jaře 2022. Zahrnuje to vývojářský tým Fate/Grand Order.


Recenze z Famitsu Vol. 1726

  • Critadel (Switch) – 8/8/7/8 [31/40]
  • Halo Infinite (Xbox Series, Xbox One) – 8/9/8/9 [34/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 13. do 19. prosince 2021. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl (Switch) – 116 657 ks (2 162 697 ks)
  2. Mario Party Superstars (Switch) – 60 555 ks (519 556 ks)
  3. Big Brain Academy: Brain vs. Brain (Switch) – 33 796 ks (103 816 ks)
  4. Minecraft (Switch) – 29 638 ks (2 365 783 ks)
  5. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 28 075 ks (4 219 343 ks)
  6. Animal Crossing: New Horizons (Switch) – 27 260 ks (7 038 121 ks)
  7. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 26 432 ks (4 579 273 ks)
  8. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 15 913 ks (2 464 196 ks)
  9. Pokémon Sword/Shield (Switch) – 14 234 ks (4 242 081 ks)
  10. Ring Fit Adventure (Switch) – 13 903 ks (2 970 388 ks)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde.

Hardware

  1. Switch OLED Model – 93 406 ks (675 654 ks)
  2. Switch – 46 372 ks (17 681 055 ks)
  3. Switch Lite – 37 054 ks (4 364 738 ks)
  4. PlayStation 5 – 7 790 ks (1 005 415 ks)
  5. Xbox Series X – 2 282 ks (73 190 ks)
  6. PlayStation 5 Digital Edition – 874 ks (191 533 ks)
  7. Xbox Series S – 607 ks (53 832 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 302 ks (1 178 946 ks)
  9. PlayStation 4 – 61 ks (7 819 177 ks)

Brány torii - svatyně Icukušima

Svatyni Icukušima najdete na ostrově Mijadžima v Hirošimě a je domovem jedné z nejznámějších japonských bran torii. Jasně rumělková torii měří 16 metrů na výšku a váží 60 tun a "vznáší" se nad hladinou vody. Zajímavé je, že ve skutečnosti nemá žádné podzemní základy a stojí na mořském dně zcela vlastní vahou.

Scenérie icukušimské torii se ale mění v závislosti na přílivu a odlivu a nabízí návštěvníkům dvě krásné scenérie na jednom místě. Během přílivu se zdá, že torii pluje nad mořem a étericky se v okolních vodách odráží. A během odlivu se návštěvníkům zjevuje v celé své kráse.

Icukušimská brána torii stojí již 145 let uprostřed azurového moře, objevuje se a skrývá s přílivem a pomalu se stává symbolem samotné duše šintoismu. Se svatyní Icukušima a poeticky krásnou přírodou v pozadí je tato brána torii jedním z nejunikátnějších japonských uměleckých děl, která kdy bylo vytvořeno. Dnes jde také o světového dědictví UNESCO, které stále přitahuje srdce mnoha návštěvníků Mijadžimy.

Najdete ji fyzicky zde, ale podívat se můžete i na japonské a anglické stránky svatyně.

Zdroj: Famitsu, Square Enix, Ryokutya2089, Bandai Namco, Arc System Works, Koei Tecmo, Konami, Project Lumina, Nexon, Idea Factory, Gotcha Gotcha Games, Nippon Ichi Software, M2, Entergram, Justdan International, Clouded Leopard Entertainment

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama