Přiblížena kooperace v Assassin's Creed: Unity
Novinka Přiblížena kooperace v Assassin's Creed: Unity

Přiblížena kooperace v Assassin's Creed: Unity

Jan Kalný

Jan Kalný

22

Čekalo se dlouho, ale dočkali jsme se. Na E3 jsme mohli poprvé vidět nový kooperační multiplayer v Assassin’s Creed: Unity. Jak ale vlastně bude tahle kooperace fungovat?

Reklama

,,Přizvěte své přátelé, aby se připojili do vašeho Bratrstva, a poprvé v celé sérii s nimi můžete hrát kooperační mód pro 2 až 4 hráče. Mistr asasín ví, kdy si zavolat posily, a kooperační mise v Assassin’s Creed Unity vám dovolí bojovat po boku s ostatními hráči v dynamických misích. Tyto mise, které jsou oddělené od singleplayeru, jsou speciálně vytvořené pro asasíny, aby spolupracovali na dopadení a zabití svých cílů skrze celé město,” dočteme se v popisku na oficiálních stránkách.

V gameplay videu jsme si mohli všimnout spousty nových možností, které AC: Unity nabízí. Ať už jde o hladší a akrobatičtější pohyby hlavního hrdiny Arna Doriana nebo novou zbraň Phantom Blade - kuše, která dokáže stejně tak nebezpečně a nenápadně zabíjet jako vypadat. Rozhodně ty největší novinky, jako je soubojový systém, stealth systém a co-op, byly ukázány poměrně málo a z větší části nebylo vidět, co je tam vlastně nového.

Definitivně největším lákadlem je právě kooperace, která je v sérii úplnou novinkou, a i když jsme mohli jistou kooperaci zažít už v předchozích dvou dílech prostřednictvím režimu Wolf Pack, tohle je zkrátka ta kooperace, po které fanoušci prahli už minimálně od dob Brotherhoodu.

Kooperace jako taková bude přístupná pro dva až čtyři hráče v nejrůznějších misích, které jsou speciálně pro kooperaci vytvořené. Stejně tak nebude žádná mise nikdy stejná, protože se budou náhodně generovat stráže a alternativní cesty. Mimo to bude každá mise nabízet spoustu taktických možností, takže je jen na vás, jestli si prvních pár zahrání projede stealth a dalších pár přímým útokem na cíl. Mimo výše zmíněných věcí se také budou náhodně generovat odměny a další věci, takže nikdy nevíte, co za splnění získáte.

S misemi vám kromě spoluhráčů, kteří nadále zůstávají nejpodstatnější, pomůže i vybavení a schopnosti, které si s sebou můžete vzít ze singleplayeru. Pokud se právě v něm zaměříte třeba na Eagle Pulse (jakási náhražka Eagle Vision), můžete pak v kooperaci zastat roli průzkumníka, který se bude jistě hodit. Druhý hráč se pak v singleplayeru zaměřil spíše na stealth a bude určitě velkým přínosem pro tajnou eliminaci stráží. Třetí hráč se ve svém singleplayeru zaměří například na boj, a tudíž se bude hodit, pokud se stealth plán v kooperaci vymkne kontrole. Možností je nespočet.

Ovšem i kooperace nabízí vlastní a unikátní schopnosti pro hráče. Ty budou čtyři. První je Morph, díky které se budete moci vy a vaši kolegové zamaskovat. Druhou a třetí je Heal a Revive, jejichž název mluví za vše. A poslední je Refill, díky které bude moci hráč vytvořit předmět, díky kterému si budou moci všichni hráči obnovit svoje vybavení (kulky, šipky, bomby a další).

Kooperace vypadá určitě zajímavě a doufáme, že bude opravdu zábavná a mise nebudou nudné a repetitivní. A i kdyby byly, budeme mít možnost svoje kamarády vytáhnout do města a spolu prozkoumávat celou Paříž. Od těch nejzatuchlejších kanalizací až po živé ulice a nádherné stavby. A to zní docela dobře, ne?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama