Proč čekáme na nového Splinter Cella tak dlouho? Ubisoft chce odlišný díl
Novinka Proč čekáme na nového Splinter Cella tak dlouho? Ubisoft chce odlišný díl

Proč čekáme na nového Splinter Cella tak dlouho? Ubisoft chce odlišný díl

Michal Burian

Michal Burian

19
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Vývojáři jsou pod tlakem fanoušků a nechtějí nic uspěchat. Zároveň se Ubisoft soustředil na jiné značky, včetně Assassin's Creed.

Reklama

Dlouhých pět let čekají fanoušci Sama Fishera na návrat série Splinter Cell. Poslední díl taktické stealth akce s podtitulem Blacklist vyšel 20. srpna 2013 na PC, PlayStation 3 a Xbox 360. Od té doby je ticho, i když pár náznaků tady bylo. Proč francouzské vydavatelské společnosti trvá tak dlouho přijít na trh s novým dílem? Generální ředitel Yves Guillemot prozradil hned několik důvodů.

Podle Guillemota existuje celá řada důvodů. „Když vytváříme hru, musíme se ujistit, že nabídne něco, co bude odlišné od toho, co jsme udělali předtím. Když jsme naposledy vytvářeli Splinter Cella, byli jsme pod velkým tlakem ze strany všech fanoušků, kteří říkali: 'Neměňte to, nedělejte to, nedělejte tamto',“ vysvětlil pro IGN a přiznal, že některé týmy se bály pracovat na značce z důvodu tohoto tlaku.

V budoucnu se ale s novým dílem máme setkat. Ubisoft jen potřebuje čas, aby si rozmyslel, kam chce Splinter Cella posunout a co chce hráčům přesně nabídnout. Kdyby nebylo oblíbenějších her v portfoliu Ubisoftu, možná by Splinter Cell dorazil dřív. Guillemot totiž v rozhovoru přiznal, že z důvodu Assassin's Creed a dalších značek přesunuli lidi na tyhle projekty. I přesto společnost na Sama Fishera nezapomněla, stačí si vzpomenout na easter egg v Ghost Recon: Wildlands. Dalším podnětem je návrat Clinta Hockinga, který pracoval jako designér na původním Splinter Cellu a momentálně se podílí na neohlášených projektech.

Připomeňme ještě jednu věc. Ubisoft chce do konce března 2020 vydat tři až čtyři velké tituly. Mezi nimi pravděpodobně Splinter Cell nebude, ale třeba se objeví s novou generací konzolí. Na to už generální ředitel odpovědět nechtěl.

Dnes ještě unikl plán Microsoftu, jenž má mj. představit nového Splinter Cella. Více vám přineseme v samotné novince.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama