Project Cars 2 cílí na druhou polovinu roku
Project Cars 2 Novinka Project Cars 2 cílí na druhou polovinu roku

Project Cars 2 cílí na druhou polovinu roku

Michal Burian

Michal Burian

28

Co vše nabídne pokračování závodů Project Cars a jak to bude s dodatečným obsahem?

Reklama

Pokračování závodů Project Cars bylo oznámeno již v červnu 2015. Od té doby jsme toho ale o druhém dílu moc neslyšeli a fanoušci si začali pomalu myslet, zda nedošlo k nějakému nečekanému odkladu. Ticho přerušil výkonný ředitel Ian Bell, který se nechal slyšet, že hra je stále v plánu na letošní rok. Konkrétně cílí na druhou polovinu roku. Závody by mohly spatřit světlo světa v září 2017.

Reklamní masírka by měla začít již brzy. Společně s ní bychom se měli dovědět nové informace a hlavně vidět hru v akci. Prozatím si musíme vystačit s prvními obrázky, které dnes doplnily další. Ty měly uniknout, bez svolení studia.

V předchozích měsících se vývojáři zaměřili výhradně na práci, aby vše šlo podle plánu. V současné době potřebují ještě minimálně sedm měsíců, aby odstranili chyby a celkově hru připravili na vydání.

Project Cars 2 má zahrnout největší seznam tratí v historii. Slightly Mad Studios lákají na 50 unikátních míst s více než 200 tratěmi. Závodit máme na nejrůznějších typech terénů, včetně štěrku, bláta a sněhu, kde nás čeká dynamická změna počasí a denní doby. Na výběr má být několik různých disciplín, včetně rallycrossu. Co se vozidel týče, tak vývojáři slibují přes 200 vozů ve více než 40 různých třídách, včetně dosud neviděných konceptů a zákaznických závodních aut.

Velkou novinkou Project Cars 2 má být kariéra v kooperaci, kdy budete moci závodit v jednom týmu se svým parťákem a společně vymýšlet různé strategie. Chybět nebudou speciální online turnaje a mnoho dalšího.

Pokud sledujete dění okolo Project Cars, tak víte, že do prvního dílu vyšlo několik různých dodatečných balíčků přidávající zejména nové automobily a několik tratí. Zatím nevíme, zda se stejná situace bude opakovat u druhého dílu. Je dost možné, že to Sligthly Mad Studios tentokrát udělají jinak, podle našich informací se totiž vývoj DLC do Project Cars moc nevyplatil, některý obsah měl být prodělečný a celkově prodej DLC jen o fous pokryl náklady na výrobu.

Jak vidno, DLC nejsou zárukou snadného výdělku. U některých her fungují, komunita je na ně zvyklá, ale u jiných titulů mají tvůrci problém, aby vůbec pokryli náklady na jejich výrobu. Slightly Mad je ale museli dodělat, slíbili je totiž podporovatelům.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama