Projekty na Kickstarteru získaly dohromady miliardu dolarů
Novinka Projekty na Kickstarteru získaly dohromady miliardu dolarů

Projekty na Kickstarteru získaly dohromady miliardu dolarů

Michal Burian

Michal Burian

4

Z toho 215 milionů dolarů ukously hry, které jsou zároveň nejpopulárnější platformou na Kickstarteru.

Reklama

Sever Kickstarter zveřejnil zajímavá data, z nichž vyplývá, že dohromady byla na projekty vyplacena jedna miliarda amerických dolarů. Více než polovina z celkové částky pochází za posledních dvanáct měsíců. Kickstarter zahájil svůj provoz v dubnu 2009.

Na Kickstarteru na projekty přispívají sami hráči, kteří svými penězi chtějí podpořit nadějný projekt. Jedním z nich bylo i středověké realistické RPG Kingdom Come: Deliverance od českého studia Warhorse. To získalo přes milion liber.

Ze statistik se dále dozvíme, že přes 216 milionů dolarů bylo v kategorii hry, která je zároveň nejpopulárnější. 197 milionů dolarů bylo přispěno na filmy a videa. Zajímavé je, že na projekty na Kickstarteru přispívají lidé z 224 zemí a ze všech sedmi kontinentů. Nechybí ani Antarktida - dohromady z této zapomenuté krajiny přispělo 11 lidí částkou $3 707. Přes 1,5 milionů lidí pak podpořilo více než jeden projekt.

U her se může nejlepšími výsledky pochlubit RPG od studia inXile; duchovní nástupce Planescape: Torment s názvem Torment: Tides of Numenera si na své konto připsal téměř 4,2 milionů dolarů. Ptáte se kolik procent herních projektů na KS uspělo? Podle statistik jde o 35 procent.

Nicméně, na Kickstarteru se nevybírá pouze na herní projekty, ale rovněž na technologie, komiksy, stolní hry, umění a dokonce i na potraviny. Úspěšně bylo zafinancováno 57 133 projektů a dohromady přispělo 5 717 335 lidí.

Z České republiky přispělo 8 537 lidí částkou 1 093 922 dolarů, zatímco ze Slovenska 1 901 lidí částkou 271 058 dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama